TV der bevæger dig

Apoteker udsat for grov afpresning

Apotekeren fra Uldum anklager et grossistfirma for at forsøge at stoppe hans samarbejde med Matas med grov afpresning. Hans samlever er fyret fra sit job i firmaet på grund af samarbejdsaftale.

Danji Bhanderi i sit apotek i Uldum. Nyt samarejde med Matas-kæden har kostet samleveren hendes job.

Den dansk-indiske apoteker Danji Bhanderi anklager medicingrossisten Tjellesen Max Jenne for at bruge »grove afpresningsmetoder« i forsøget på at stoppe et fuldt lovligt samarbejde mellem Bhanderis apotek i Uldum og kosmetikkæden Matas, skriver Politiken fredag.

Kunne ikke fortsætte

I september gjorde ledelsen i Tjellesen Max Jenne det klart for Danji Bhanderis samlever, Åse Jensen, at hun ikke kunne fortsætte i sit job som afdelingschef på lageret, hvis Danji Bhanderi fastholdt sit samarbejde med Matas.

- Firmaet opfordrede mig ligefrem til at gå hjem og prøve at overtale Danji til at droppe Matas, siger Åse Jensen til avisen.

Sygemeldt

Åse Jensen er i dag sygemeldt. I oktober blev hun præsenteret for en frivillig aftale om fratrædelse. Den begrunder alene fratrædelsen med »Danji Bhanderis nye og potentielt større forretningssamarbejde med Matas«.

Åse Jensen afviste at skrive under på aftalen.

Smidt ud

Som tidligere omtalt gav Uldum-apotekerens samarbejde voldsomme dønninger i branchen. Danji Bhanderi blev bl.a. smidt ud af apotekernes indkøbsforening, A-apoteket. Det vurderer han selv til at koste ham knap 400.000 kr. om året i tabte rabatter.

Udleveres hos Matas

Samarbejdet gør det muligt at udlevere receptpligtig medicin direkte fra butikkerne i Matas-kæden. Kosmetik-kæden får dermed foden inden for på apotekernes enemærker efter mange års fejde om det statsregulerede danske apotekermonopol.

Derfor har apotekeren fra Uldum efter mange kollegers mening sluttet sig sammen med fjenden.

Ren afpresning

Danji Bhanderi og Åse Jensen er ikke i tvivl om, at Tjellesens beslutning om at fjerne Åse Jensen også er udløst af et massivt pres fra firmaets ubetinget største kundegruppe ? apotekerne, skriver Politiken.

- Det er ren afpresning, og vi vil ikke finde os i det, siger Danji Bhanderi, der har bedt sin advokat undersøge mulighederne for et sagsanlæg og en politianmeldelse mod såvel A-apoteket som Tjellesen.

Bekræfter årsagen

Tjellesen Max Jennes kommercielle direktør, Iwan Alstrup, bekræfter, at det udelukkende er Bhanderis samarbejde med Matas, der er årsagen til, at Åse Jensen ikke kan fortsætte i samme job.

- Vi vil ikke så tvivl om Åse Jensens eller firmaets integritet. Og det gør vi, hvis Åse Jensen sidder i en stilling, hvor hun har en direkte kundekontakt. Derfor kan hun ikke fortsætte i den funktion, lyder svaret.

Interessekonflikt

Så det handler om, at hun ikke må snakke med dine apotekerkunder, fordi de er vrede på hendes mand?
- Vi mener som sagt, at der er en interessekonflikt, hvor Åses personlige relation til Danji gør, at der potentielt kan sættes spørgsmålstegn ved hendes egen og dermed vores integritet, svarer den kommercielle direktør til Politiken.

Mest sete på tvsyd.dk