TV der bevæger dig

Asylbørn sang med Sigurd: "Alle har ret til at leve"

Børn på asylcenteret i Jelling fik sig i dag en musikalsk oplevelse, da Sigurd Barret var på besøg og fik alle til at synge med.

01:13

- Det var rørende. Jeg havde svært ved at bevare fatningen, fortæller Sigurd Barret om sin koncert for børn på asylcenteret i Jelling.

- De her børn, som er i en venteposition, hvor de ikke ved, hvad der skal ske med deres liv, det er vigtigt, at de får nogle gode oplevelser, siger Sigurd Barret om sit musikalske besøg på asylcenteret i Jelling.

Han havde sin nye bog med om Danmarks historie, så der blev sunget sange om Svend, Knud og Valdemar, Berlinmuren og FNs menneskerettighedskonvention.

Især sangen om menneskerettigheder fik børnene til at klappe og synge med på det bedste dansk, de har lært.

- Da alle børnene sang med på "alle har ret til at leve" - det var meget rørende. Der havde jeg svært ved at bevare fatningen, fortæller Sigurd Barret til TV SYD.

Da alle børnene sang med på "alle har ret til at leve" - det var meget rørende.

Sigurd Barret, entertainer

Mona Gerstrøm, der er frivillig asylven hos Røde Kors har været med til at arrangere dagens koncert, og hun er sikker på, at børnene havde en god oplevelse.

- De syntes det var mega godt, det er helt sikkert. De elsker sang og musik og rytme, siger Mona Gerstrøm til TV SYD.

Og netop fordi børnene er i en svær situation er gode oplevelser ekstra vigtige, mener Mona Gerstrøm.

- For det første, så var der lige en stund, hvor de bare havde det godt, og var væk fra alt muligt andet, og for det andet kan de efterfølgende tale om den her oplevelse, og høre musikken igen og måske høre nogle historier om Danmark, siger Mona Gerstrøm.

 

 

Mere kultur