Babyer i genbrugstøj er populært

Vi er så glade for genbrug, at der hele tiden kommer nye typer af butikker til. Hos Mødrehjælpen har de lavet to nye børnetøjsbutikker udelukkende med genbrugstøj.

Nu kan du finde mere end aflagte, nålestribede jakkesæt og kjoler i strik i den lokale genbrugsbutik. I hvert fald hvis du går det rigtige sted hen.

quote

90 procent af tøjet til min søn er nok genbrug. Jeg synes, det er vigtigt, at det ikke bare bliver et smid-ud-samfund

Louise Schøler Laursen, frivillig, Vejle

Louise Schøler Lauersen er frivillig i organisationen Mødrehjælpen, der støtter børn i udsatte familier. Hun er selv mor til en dreng på snart 2 år og venter en lille ny:

- Genbrug betyder rigtigt meget for mig. Vi har aldrig selv haft vildt meget at gøre med. Genbrug betyder, at det ikke har været helt så dyrt at skulle have et barn, siger hun til TV SYD.

Hun har arbejdet i butikken i halvandet år og går ind for, at små børn sagtens kan gå i brugt tøj:

- 90 procent af tøjet til min søn er nok genbrug. Jeg synes, det er vigtigt, at det ikke bare bliver et smid-ud-samfund, tilføjer hun.

Væk med genbrugslugten

Butikken ligner en normal børnetøj- og legetøjsforretning. Tøjet er sorteret efter køn og størrelse, og der er hverken huller eller pletter på tøjet.

- Vi sorterer alt vores tøj selv her i forretningen. Det, der er i god stand, bliver vasket, inden det kommer ind i forretningen, siger Louise Schøler Lauersen, mens hun hænger brugte flyverdragter på bøjle.

Hun mener, at det er helt okay at genbruge, når de små børn vokser så hurtigt ud af tøjet.

- Vi har for eksempel de her All-Stars sko, som de fleste nok kender. Det er begrænset, hvad de er blevet brugt. Normalt vil de nok koste over 300 kroner. Herinde koster de 35 kroner.

Tøjet hænger i butikken i seks uger. Hvis det ikke når at blive solgt, ryger det videre til hospitaler eller Danmission, som sender det videre børn i udlandet.

Flere butikker støtter flere udsatte børn

Mødrehjælpen har i øjeblikket butikker i Esbjerg og Vejle. Snart regner organisationen med at åbne flere genbrugsbutikker i Kolding, Sønderborg og Haderslev. Det gør man på grund af en stigende efterspørgsel på genbrugstøj og på Mødrehjælpens støtte til de udsatte familier. Det fortæller Maria Norup Hertz, frivilligchef i Mødrehjælpen, til TV SYD.

- Mange af børnene i de udsatte familier får aldrig en oplevelse, fordi økonomien ikke er til det. Vi ved, hvor stor betydning det har for dem, når de kan fortælle om deres tur i Legoland eller Djurs Sommerland omme i børnehaven, siger Anna Lise Trads, der er lokal foreningsformand for Mødrehjælpen i Vejle.

Man kan støtte Mødrehjælpen ved at handle genbrugstøj i deres butikker eller ved at aflevere sine børns brugte tøj.

Organisationen tager kun imod pænt tøj uden pletter og huller.

Genbrugsbutikker i Syd- og Sønderjylland:

20142017
Røde Kors3137
Frelsens Hær36
Kirkens Korshær2933
Folkekirkens Nødhjælp1210
Danmission12 (SMÅ)7 (STORE)
Mødrehjælpen25
TOTAL:8998