Baglandet fik foretræde på Christiansborg

Mødestedet for udsatte unge, Baglandet, var i dag på Christiansborg for at mødes med Folketingets socialudvalg.

For netop Socialudvalget har truet Baglandet i Vejles eksistens, så de nu er i fare for at lukke. Det har de fordi, at de når statens satspulje skal fordeles næste gang ikke længere er sikre på at få en bevilling. Uden den vil værestedet have svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Derfor skrev en af dem, der kommer på mødestedet, Lisa Vork Borchert, til udvalget og i dag fik hun så foretræde for udvalget på Christiansborg.

- Vi fik fortalt vores historie, som vi godt kunne mærke gjorde indtryk på dem, og så fik vi fortalt, hvad der kan gøre en forskel over os tidligere anbragte, og det virkede de rigtige positive over for, siger Lisa Vork Borchert. Hun har selv fået stor hjælp på Baglandet.

Om Baglandet så får penge, når de søger statens satspulje er endnu uvist. Det sagde en af medlemmerne af Socialudvalget efterfølgende.

- Det vi gør nu, er at vi vil spørge ind til, hvordan de vil søge puljen og i hvilken størrelsesorden også tager vi den derfra, siger Karin Nødgaard, Socialordfører, i DF til TV SYD.