Biltyve bliver frækkere

I takt med at bilproducenterne laver sikrere og sikrere biler, finder tyvene på nye måder at komme uden om sikkerheden.

Når de nye biler triller af samlebåndet på fabrikkerne verden over, er det efterhånden med en startspærre som en del af udstyret.

Det gør det betydeligt sværere for tyve, at køre afsted med en bil, der ikke er deres.

Ifølge chefkonsulent hos Forsikringsoplysningen Christian Skødt er tyveri af biler faldende landet over, mens tyveriforsøgene fortsætter støt.

Det hænger i følge ham sammen med de nye og effektive startspærrer i bilerne.

Stjal ren bil

Det får nu tyve landet over til at finde på nye strategier for at få fat i enten nøglerne til bilerne eller bilen med nøgle i.

Medarbejdere ved en bilforhandler i Vinding ved Vejle blev i fredags vidne til et forsøg på sidstnævnte.

En polsk mand stod på lur ved siden af vaskehallen, da en ny Opel var ved at blive klargjort til en køber.

Da børsterne havde passeret fordøren på bilen, sprang den polske mand ind i bilen, og drønede ud af vaskehallen.

Opelen blev senere fundet af medarbejderne i en skov i nærheden.

Gode råd

Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen har et par helt enkle og gode råd til dem, der gerne vil holde sig ude af statistikkerne over stjålne biler:

- Man skal i høj grad være omhyggelig med sine nøgler. Tag nøglen med ind i kiosken, selvom du kun skal hente en pakke cigaretter. 

Langtidsparkering er også en dum idé, for her får tyvene længere tid til at finde på en måde at snuppe bilen, siger Christian Skødt.

Som eksempler på tyvenes opfindsomhed kan Christian Skødt nævne, at tyvene gerne bruger en hel eller flere dage på at følge efter en bil for at finde ud af, hvor de bedst kan få fat på nøglerne.

Det kan være steder, som når man kører bilen til service, hvor tyvene napper nøglerne fra værkstedet. Eller hvis man hænger sin jakke med nøglerne i lommen op, når man er ude at spise, kan tyvene stå på spring. 

- Tyvene bliver helt klart frækkere og frækkere efterhånden som sikkerheden i bilerne bliver bedre, slår Christian Skødt fast.