Boldklub og festival nærmer sig deadline: 'Frustrerende' og 'håbløst' kalder de genåbningsplanen

Vi må vente lidt endnu med at finde ud af, hvornår vi igen kan komme på festival og stadion. Genåbningsplanen for større forsamlinger bliver nemlig først fastlagt i midten af april. Til stor frustration hos folkene bag musik og fodbold.

Den nyligt præsenterede genåbningsplan indeholdt kun mere ventetid til festivaler og fodboldklubber.

Det presser både Jelling Musikfestival og Vejle Boldklub, der har hver sin deadline i slutningen af maj: Musikfestivalen skulle gerne afholdes på det tidspunkt, mens fodboldsæsonen slutter. Så hvis tilskuere skal nå at komme på stadion, eller festivalen skal arrangeres, skal det til at være.

Lars 'Charlie' Mortensen, der er festivalleder for Jelling Musikfestival, og adm. direktør for Vejle Boldklub, Henrik Tønder, er enige om, at de mangler afklaring.

Udsigt til større arrangementer

Undren hos Vejle Boldklub

Adm. direktør i Vejle Boldklub, Henrik Tønder, undrer sig over, at de ikke kan arbejde ud fra de allerede udarbejdede protokoller for professionel dansk fodbold, som man ifølge ham har formået at afholde 46 kampe ud fra uden smittetilfælde:

- Det er ikke logisk, når der ligger gennemarbejdet professionel materiale, som også er kigget igennem af alle specialister og eksperter; at vi så ikke, i et eller andet omfang, kan få lov til at invitere folk til en udendørs sport, uddyber han.

Henrik Tønder har intet ønske om at "fylde" Vejle Stadion. Han mener derimod sagtens, at det kan forsvares at optage en mindre procentdel af sæderne til en kamp.

Ifølge den adm. direktør vil man potentielt kunne lukke 4.500 tilskuere ind på Vejle Stadion i overensstemmelse med Superligaordningen. Denne ordning er nævnt i aftaleteksten om genåbningen. Her står, at den "hurtigt-arbejdende ekspertgruppe", der i midten af april skal komme med forslag til afholdelse af større arrangementer, også skal komme med anbefalinger vedrørende anvendelsen af ”Superligaordningen”. Vejle Stadion har en tilskuerkapacitet på 11.060.

Manglende udmelding presser festivalleder

Festivalleder Lars 'Charlie' Mortensen havde håbet på en konkret udmelding om, hvad der kunne forventes at kunne lade sig gøre i forbindelse med at afholde en festival, hvis smittetallet lå på et bestemt niveau. Den udmelding fik han ikke.

- Det er frustrerende at stå her to måneder før og ikke vide, om vi er købt eller solgt, siger han.

- Vi er presset af tiden. For hver dag der går, bliver det sværere og sværere at holde en rigtig festival.

Deadline og slutdato er tæt på

Efter planen skal Jelling Musikfestival afholdes 20-23. maj. Lars 'Charlie' Mortensen fortæller, at vi er omkring smertegrænsen for, hvornår der skal tages en beslutning om, hvordan Jelling Musikfestival skal afholdes i år.

Han har endnu ikke aflyst den store festival, men har alligevel planer for afholdelse af andre festligheder liggende, hvis restriktioner skulle umuliggøre festival i sin fulde form.

- Så vil vi lægge os i selen for at gøre noget, vi må, siger han.

- Vi vil være med til at skabe de her fællesskaber, så snart vi kan.

I Vejle Boldklub slutter sæsonen i slutningen af maj. Adm. direktør Henrik Tønder kan ikke fortælle, hvilke økonomiske konsekvenser det seneste års nedlukning har haft for boldklubben, men de skal i gang med at have tilskuere på stadion igen:

- Vi er heldige, at vi er i en branche, hvor mange af vores interessenter har følelser for os og støtter os i en svær situation, men på et tidspunkt stopper det, man har i hjertet, også, siger han.