Borgmester kan ikke vente på forundersøgelse af Vejlefjordbro

Jens Ejner Christensen mener, at trafikken over Vejlefjordbroen skaber en uholdbar situation for byen.

Et udspil om en ny infrastrukturplan til 160 milliarder kroner fra regeringen indeholder en passage om Vejlefjordbroen. Regeringen regner med at broen indenfor en årrække vil nå til 'kritisk belastning', og derfor skal der gøres noget ved den trafik, der kører over broen. 

Konkret foreslås en forundersøgelse, der skal afgøre, hvordan fremtiden skal se ud for trafikken på broen, hvor 95.000 bilister kører over hver eneste dag.

Men der kan gå år, lyder det fra borgmester i Vejle, Jens Ejner Christensen (V). Det kan man ikke vente på, lyder det.

- Der er brug for nogle løsningsforslag, der kommer til at virke indenfor kort tid. Vi har nået det, der hedder kritisk belastning. Hvis der sker uheld, eller det stopper til på grund af kø, så går der jo ikke ret lang tid før, at så har vi problemet i Vejle midtby, hvor det stopper til. Det er en uholdbar situation, vi har, siger han.

Vejlefjordbroen fik i 2013 sat skærme op på begge sider af broen.
Vejlefjordbroen fik i 2013 sat skærme op på begge sider af broen.
Foto: Jonatan Dybro, TV SYD.

Ifølge regeringen skal forundersøgelsen til 15 millioner kroner belyse, hvorvidt det kunne være en løsning at bygge en parallel broforbindelse eller udvide broen med ekstra spor til i alt otte spor. 

- Jeg tror ikke, man vil kunne bygge en ny Vejlefjordbro. Det vil simpelthen belaste området alt for meget. Om man kan hænge et ekstra spor på? Det ved jeg ikke. Det eneste jeg kan konstatere, det er, at det helt sikkert vil øge den støjbelastning, der i forvejen er fantastisk stor for dem, der bor i området, siger borgmesteren, der tilkendegiver, at han har stor respekt for regeringens udspil om en infrastrukturplan. 

Men han ser ikke nogle løsninger, der kan være med til at aflaste Vejlefjordbroen i udspillet. I stedet for at sætte penge af til en forundersøgelse, så han gerne mere konkrete løsninger nu og her. 

- Vi vil gerne sammen med staten skitsere nogle løsninger, der kan aflaste den problematik, der kan opstå på Vejlefjordbroen. Det vil vi meget gerne, siger han.