Bortvisning af forstanderpar er i orden

Forstanderpar krævede millioner i erstatning, men endte med selv at skulle betale en halv

Det tidligere forstanderpar ved Balle Friskole og Musik- og Idrætsefterskole, Jan og Dorthe Pedersen Fredsted, tabte onsdag en civil anlagt retssag, som de havde anlagt imod skolen for uberettiget bortvisning.

Forstanderparret krævede samlet to mio. kr. i erstatning, men landretten fastslog, at det var korrekt, da skolens bestyrelse i 2013 bortviste parret på baggrund af mistanke om, at de misbrugte skolens midler til egen vinding.

Dermed stadfæster landsretten en lignende dom fra byretten.

I alt blev parret dømt til at betale knap en kvart mio. kr. tilbage til skolen. Desuden blev de forstanderparret dømt til at betale sagens omkostninger på ligeledes ca. en kvart mio.kr.     

Formanden for bestyrelsen for Balle Friskole og Musik- og Idrætsefterskole, Dorthe Peschardt, siger til TV SYD:

-Jeg er glad for at der er sat punktum efter to et halvt år i retssystemet. Nu har vi både byrettens og landsrettens ord for, at vi handlede rigtigt, da vi dengang bortviste forstanderparret.

For forstanderparret er dermed også sat i et foreløbigt punktum i sagen.

- Nu har vi kæmpet for vores synspunkter i den her sag igennem 2,5 år og må erkende, at den form for naturalieøkonomi, som der blev ført på skolen, ikke var i orden. Men jeg mener, at det ansvar alene har været mit og ikke min kones, derfor ærgrer vi os over, at hun er blevet draget til ansvar for min gerning, siger Jan Fredsted.