TV der bevæger dig

COVID-19

Branche frygter blodbad efter nye coronarestriktioner

Hotelbranche kritiserer kort varsel og usikker kompensation.

Uanstændig kort varsel, siger Horesta om fredagens nye coronarestriktioner, som træder i kraft lørdag. Arkivfoto. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

- Uanstændig kort varsel.
Det er kommentaren fra Tom Pelle Jensen, næstformand i Horesta Syddanmark, til meldingen fra regeringen fredag eftermiddag om, at der allerede fra lørdag klokken tolv indføres nye begrænsninger på højest halvtreds personer til private fester.

- Forestil dig, at du står med en stor fest i morgen. Så skal du nu, her efter klokken 17 dagen før, i gang med at tynde ud i din gæsteliste, det er altså med urimelig kort varsel, siger Tom Pelle Jensen, som også kritiserer regeringens kompensationsmodel.

Hvem skal nu betale?

- Jeg synes, erhvervsminister Simon Kollerup taler med uld i mund. For hvem er det egentligt, der betaler for de allerede planlagte udgifter til det her lørdag aften?  Og hvor stor bliver kompensationen? Det ved vi ikke, siger Tom Pelle Jensen.

Horesta er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Hvis det her også gælder konferencer, så bliver det et blodbad

Flemming Jakobsen, direktør, Hotel Vejlefjord.

Et blodbad

På Hotel  Vejlefjord er der i de kommende tre uger kun planlagt fester med under halvtreds deltagere, men efter efterårsferien kan vi blive presset, hvis dette fortsætter, siger hoteldirektør Flemming Jakobsen.

- Hvis det her også gælder konferencer, så bliver det et blodbad. Vi har det næste stykke tid op til firs mennesker til konferencer, og det venter vi lige nu på, bliver meldt klart ud, for de sagde det ikke rigtigt på dagens pressemøde, siger hoteldirektøren, og fortsætter:

- De næste tre uger kan vi køre videre med den drift, vi har, men rammer det konferencer, og dem har vi 20-25 af på en uge, bliver det slemt. Alene i september er halvdelen af konferencerne allerede aflyst, siger direktør Flemming Jakobsen, Hotel Vejlefjord.

Mest sete på tvsyd.dk