TV der bevæger dig

Brand rammer Restaurant Vejlegården

En person er indlagt på hospitalet efter brand på den omstridte restaurant. Politiet bevogter spisestedet.

00:38

1 af 2

Politi og brandvæsen er natten til fredag rykket ud til en brand på Restaurant Vejlegården. En person er nu indlagt på Vejle Sygehus til observation for røgforgiftning, oplyser politiet.

- Vi får en anmeldelse klokken 2 fra et alarmselskab om, at der er ild i restauranten, siger vagtchef Peter Grønlund fra Sydøstjyllands Politi til Ritzau.

- Vi rekvirerer slukningskøretøjer fra Vejle, som hurtigt får kontrol med ilden, der nu er slukket, tilføjer han.

Politiet har afspærret området omkring den omstridte restaurant, og ifølge Vejle Amts Folkeblad er ordensmagten massivt til stede med både hunde og almindelige politipatruljer.

Betjente holder vagt ved spisestedet i Vejle, indtil politiets teknikere skal undersøge stedet, når det bliver lyst.

Ifølge vagtchefen er tyverialarmen gået som det første. Men om det indikerer, at branden er påsat eller ej, har Peter Grønland ingen kommentarer til:

- Det kan være branden og alt muligt andet, der står for det. Det er det, vi skal til at undersøge, lyder svaret.

Vagtchef Peter Grønlund vil heller ikke sige, hvem der er indlagt på sygehuset, og hvad vedkommendes tilstand er. Og han vil hverken be- eller afkræfte, om den pågældende person er Restaurant Vejlegårdens restauratør, Amin Skov.

Han henviser til, at politiet er i gang med efterforskning på stedet, og at restaurant Vejlegården er "et følsomt område", som han udtrykker det over for Vejle Amts Folkeblad.

Restaurant Vejlegården blev landskendt efter opgøret mellem Amin Skov og Fagforbundet 3F.

Sagen handler om, at restauratøren besluttede at skrotte den eksisterende overenskomst med 3F og tegne en ny med Den Kristelige Fagforening, Krifa.

Da konflikten var på sit højeste i august, foreslog Venstre og Dansk Folkeparti at forbyde fagforeninger at iværksætte blokader mod virksomheder, der allerede har en landsdækkende overenskomst.

Et forslag, som Venstre siden har trukket tilbage, fordi det åbner for meget lave overenskomster. Kun Liberal Alliance står tilsyneladende tilbage med ønsket om at begrænse fagforeningernes mulighed for sympatikonflikter.

Sagen har sat sindene i kog. Både 3F-formand Poul Erik Skov Christensen, 3F i Vejle og restauratør Amin Skov fra Restaurant Vejlegården har været udsat for trusler.