TV der bevæger dig

Brandstifter anholdt i Løget Høj

En 29-årig mand er anholdt og sigtet for brandstiftelser efter en ny påsat brand i Løget Høj 8B i Vejle. Den anholdte er beboer i ejendommen og slog selv alarm.

00:55

Fra branden i Løget Høj i nat. (Privatfoto)

1 af 2

Det var også den 29-årige som slog alarm, da der i sidste uge var en natlig brand i samme opgang. Her havde han slukket branden i en skraldespand.

Ved branden i nat - kl. 0.59 - var der forsøgt at sætte ild til en lampe og en brandslange. Også to cykler i cykelkælderen er forsøgt brændt af.

- Jeg er lettet over, at de har anholdt en, siger Hans Helge Andersen, formand for AAB i Vejle. Det har skabt en masse utryghed, selv om der kun er skete begrænset skade ved de sidste brande.

AAB har udlovet en dusør på 50.000 kr. i sagen. Boligområdet har i to omgange været plaget af brande i kælderum. Flere af brandene er antændt i den boligblok, hvor den 29-årige bor.

Brandene har ført til, at AAB har indført et nyt låsesystem, hvor de registreres, hvem der besøger kældrene. Dørene skal åbnes med en særlig låsebrik.

Det menes, at den 29-årige har brugt sin låsebrik til at komme i cykelkælderen.

Løsladt

Lokalpolitiet i Vejle sigter den 29-årig for branden i nat og den i sidste uge.

- De to brande er ikke alvorlige nok til at begrunde en fængsling, siger vicepolitikommissær Jens Møller Pedersen til TV SYD. Man er derfor blevet løsladt.

Han oplyser, at den anholdte har været til afhøring hele dagen. Han kan ikke sige noget om, hvordan han stiller sig til anklagerne.

Politiet har sikret en del tekniske beviser fra branden i nat.