Breschel havde luret på etapesejr Vejle

Etapevinderen Matti Breschel havde gået og luret på kongeetapen i Post Danmark Rundt, og sammen med Jakob Fuglsang havde han aftalt at forsøge sig langt udefra.

Med sin sejr på fredagens kongeetape i Post Danmark Rundt tangerede Matti Breschel på fornem vis Jesper Skibby og Nicola Minalis rekord med fem etapesejre i det danske løb. Og det var en sejr, han havde gået og håbet på.

- Det er fedt. Jeg havde luret på etapen i rigtig lang tid efterhånden. Jeg er gået efter etapesejre i år, og dette er den største, siger Matti Breschel.

Danskeren har satset på at vinde etaper i år, fordi lørdagens enkeltstart er så lang, at han realistisk set ikke har kunnet køre med om den samlede sejr.

- Og derudover har jeg villet gøre alt for, at Jakob Fuglsang kan vinde løbet, siger han.

Og det lykkedes på fredagens etape. For de to Team Saxo Bank-ryttere kørte fra feltet allerede, da rytterne ramte den stejle stigning på Kiddesvej i Vejle for første gang ud af i alt fire.

Duoen øgede frem mod mål, og den havde et forspring på 17 sekunder, da den krydsede målstregen for sidste gang. Det betyder, at Breschel i øjeblikket er i gult, mens Fuglsang er klar favorit til at sikre sig sejren på enkeltstarten.

- Jakob og jeg sad i går aftes og snakkede om, at vi skulle køre allerede første gang, vi ramte bakken. Og det gjorde vi så, og det blev en flot sejr. Jeg er meget stolt, siger Matti Breschel.

Lørdag skal feltet først køre en kort etape på 100 kilometer inden aftenens enkeltstart, som er på 19,4 kilometer.