Bronzealderbrød skal hylde 100-året for Egtvedpigens fund

I år er det 100 år siden, at Egtvedpigen blev fundet i sin gravhøj. I hjemstavnen blev det søndag fejret med en bagekonkurrence.

I dag blev der bagt bronzealderbrød i Egtved.

En bagekonkurrence sat i gang af foreningen Egtvedpigens Venner og Egtved Bageren skulle fejre 100-året for hendes fund. 

Opgaven var simpel: bag et bronzealderbrød. Eller - hvordan bager man sådan et?

Brødet skal indeholde nogle af følgende ingredienser for at være et bronzealderbrød: spelt, rug, hirse, byg, hvede, honning og æble, og det vurderes på udseende, smag, krumme og sprødhed.

Top tre i konkurrencen ses her i billeder - med Dan Mejsner til venstre og repræsentant fra foreningen Egtvedpigens Venner til højre.
Top tre i konkurrencen ses her i billeder - med Dan Mejsner til venstre og repræsentant fra foreningen Egtvedpigens Venner til højre.
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Til at vurdere de 12 indsendte opskrifter var indehaver af Egtved Bageren, Dan Mejsner.

- Der er forskel på at være hjemmebager og så være professionel hjemmebager. Det var i hvert fald professionelt hjemmebageri det der, siger han om dagens vinderbrød.

- Det var en surdej, der har stået, og så er den kørt i dejen med nogle revet æbler og forskellige ting. Sindssygt flot brød, lyder vurderingen fra Dan Mejsner, der flottede sig i sine kommentarer.

- Det kunne ikke bages bedre af en professionel, siger han.

Hvem var Egtvedpigen?

Vinderbrødet bliver nu en del af sortimentet hos den lokale bager i Egtved i en periode, der begynder i morgen og varer otte dage frem. 

Og hvilket andet navn skal brødet da have end 'Egtvedpige Brød'.