Brugs deler ud af overskuddet – giver penge til byens børn

Ofte kæmper lokalsamfund for at redde den lokale brugs. I Smidstrup giver Dagli’Brugsen dele af overskuddet til byens skole og børnehave.

Historien er kendt. De små lokalsamfund står sammen for at finansiere den lokale købmands overlevelse. I Smidstrup ved Vejle har de vendt historien lidt på hovedet.

Opbakningen til Dagli’Brugsen i Smidstrup er så stor, at butikken har fået et fornuftigt overskud. Sidste år var overskuddet på 180.000 kroner. Derfor giver de fremover en del af overskuddet tilbage til byen.

quote

Det er vi rigtig, rigtig glade for. Det kommer ikke kun skolens børn, mens også byens børn til gode.

Michael Weber Hansen, ledende pædagog, Smidstrup-Skærup Skole

- I bestyrelsen tænkte vi på, hvordan vi bedst muligt kan takke byen, fordi de er så gode til at handle her. Vi kom frem til, at den måde vi takker breddest på, er ved at give pengene retur til børnene i skolen og børnehaven – så de kan komme ud og få en oplevelse, forklarer brugsuddeler Lars Pasgaard Pedersen til TV SYD.

Det er første gang Dagli’Brugsen i Smidstrup deler ud af overskuddet, så den præcise fordeling er ikke kendt endnu. Men der et begrundet håb om glæde i skolen og børnehaven i Smidstrup.

- De sidste tre år har vist, at der er noget at give ud af. Det er svært at sige hvor meget, men sidste år skulle de have haft 18.000 kroner til deling, siger brugsuddeleren.

Bestyrelsen i den lokale brugs har besluttet, at 10 procent af overskuddet skal deles ud. Det fordeles med 2,5 procent til byens børnehave og 7,5 procent til den lokale skole.

quote

Den måde vi takker breddest på, er ved at give pengene retur til børnene i skolen og børnehaven – så de kan komme ud og få en oplevelse.

Lars Pasgaard Pedersen, brugsuddeler, Dagli'Brugsen, Smidstrup

Det er et initiativ der vækker begejstring.

- Det er vi rigtig, rigtig glade for. Det kommer ikke kun skolens børn, mens også byens børn til gode, siger Michael Weber Hansen, der er ledende pædagog på Smidstrup-Skærup Skole.

Hos Krogårdens Børnehus i Smidstrup er den eventulle ekstraindtægt allerede øremærket.

- Vi ønsker os rigtig meget en slags edderkoppehængekøje, hvor børnene kan være 5-8 personer i ad gangen, slutter leder Bente Sommerlund Thiemer.

Først til næste år ved Dagli’Brugsen i Smidstrup, hvor mange penge skolen og børnehaven hver i sær får.