Busser og biler bliver beskudt

Politiet i Vejle eftersøger en person, der forlyster sig ved at skyde mod busser og biler. Det ligner drengestreger, siger politiet.

I løbet af den seneste uge er seks busser og to biler blevet ramt af skud.

Luftpistol?

Politiet tekniske undersøgelser viser, at der er tale om et våben af lille kaliber. Der kan være tale om en luftpistol, og politikommissær Hans Hoffensets vil ikke udelukke, at skuddene i virkeligheden bliver affyret af nogle knægte, der ikke kan få tiden til at gå med noget mere fornuftigt.

Ved nogle af skudepisoderne er det yderste lag glas i bussernes ruder blev skudt i stykker. Derfor formodes det, at der er tale om en luftpistol.

Omkring sygehuset

Men det er alvorligt nok, siger politiet. Fredag i sidste uge blev der skudt mod tre busser. Det foregik i krydset Lille grundet Hulvej og Horsensvej. Sideruder i bussen blev knust af skudene, og det gentog sig tirsdag aften, da to busser blev beskudt i krydset Skovgade-Beriderbakken.

Alle ni episoder er sket i en radius på halvanden kilometer omkring sygehuset. Derfor tror politiet, at gerningsmanden er mobil.

Søger vidner

Politiet gør opmærksom på, at det giver et smæld, når en luftpistol eller et luftgevær bliver fyret af. Det er der måske nogle, der har hørt, og måske har de hørt nogen prale med det.