Connie blev udstillet på Facebook: Beskyldt for at lyve i retten

Connie Sandbeck blev beskyldt for at lyve i retten på Facebook. Hun føler sig udstillet offentligt, og det har fået konsekvenser. Hun har mistet både familie og venner.

Det er fire år siden, men Connie Sandbeck plages stadigvæk af, at hun blev sat i gabestok på det offentlige medie Facebook.

Tilbage i 2013 vidnede Connie Sandbeck i retten i Sønderborg. Sagen handlede om datterens voldtægt. Den tiltaltes advokat Hans Boserup satte spørgsmålstegn ved, om datteren var blevet voldtaget.

- Det gjorde Hans Boserup, fordi han ikke mente, at min datter var blevet gravid under voldtægten, siger Connie Sandbeck.

Efterfølgende valgte advokaten at skrive om sagen på Connie Sandbecks Facebookprofil.

- Er du tilfreds med, at retten mente, at du (og datterens navn) løj under strafansvar? Jeg tror, I bliver tiltalt, og straffen er normalt 60 dages ubetinget fængsel, skrev Hans Boserup på Facebook.

Ifølge Connie Sandbeck og hendes datters forklaring i retten, aborterede datteren. Det ledte til en ny retssag om falsk vidneforklaring. Den blev afgjort den 10. oktober i år. Her blev mor og datter frifundet.

Datterens advokat Jørn Brandenhoff Schmidt bekræfter til TV SYD, at datteren havde modtaget en vandrejournal - et dokument man får udleveret af en læge under graviditet. 

Selvom Hans Boserups kommentarer på Facebook er fire år gamle, har de ifølge Connie Sandbeck stadig konsekvenser for hende:

- Jeg har mistet både bekendte, venner og familie i den her sag, fordi jeg blev udstillet som en løgner. Facebook er en gabestok. Folk snakker og hører tingene halvt.

Advokat fik bøde

Advokaten Hans Boserup fik en bøde på 100.000 kroner af Advokatnævnet for at have skrevet offentligt om sagen på Facebook.

Onsdag den 29. november i år fik han 60 dages betinget fængsel. Derudover blev han frataget retten til at være advokat frem til august 2019 for at havde videregivet oplysninger fra lukkede retsmøder. Det besluttede Retten i Sønderborg.

- Jeg anser Facebook for det moderne forsamlingshus, siger Hans Boserup til TV SYD.

Alligevel fortryder han at have skrevet på det sociale medie.

- Jeg ville i dag, hvor jeg har distance til sagen, ikke have kommenteret noget på Facebook.

Hans Boserup må ikke fungere som advokat frem til 2019 – men Connie Sandbeck håber, at han bliver frataget muligheden permanent.

- Jeg synes ikke, han skal have lov til at agere advokat nogensinde igen efter 2019, siger Connie Sandbeck.