Dækningsafgift bør blive i Vejle

Socialdemokrat vil beholde dækningsafgift. Det er de forkerte der får gavn af en lempelse, mener han. Dermed går han imod sin egen borgmesterkandidats håndslag om at nedsætte afgiften.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat Søren Peschardt gav iaftes hånd på at han på sigt ville nedsætte dækningsafgiften. det skete i TV SYDs direkte valgdebat fra Jelling.

I dag bliver han undsagt på Twitter af socialdemokraten Thomas Kåre Vinter, der ikke mener det er en god metode til, at tiltrække flere arbejdspladser til Vejle Kommune.

- Det er en skattelettelse til virksomheder. Jeg synes det er vigtigere at nedsætte skatten på arbejde, til gavn for lønmodtagerne.

- Den gavner kun dem ejer bygningerne, og ikke iværksætterne.

Han uddyber overfor TV SYD, at han tror at huslejen vil blive sat tilsvarende op, hvis dækningsafgiften sættes ned.

Se valgdebatten fra Vejle Kommune

De borgerlige partier vil gerne afskaffe eller i hvertfald sænke dækningsafgiften, der er en afgift virksomheder betaler i forhold til antallet af kvadratmeter de råder over.

Vejle Kommune får årligt 87 millioner kr. ind i dækningsafgift. Flere partier mener, at den udgift er en belastning for virksomhederne, og dermed en hindring for, at der skabes flere arbejdspladser i Vejle.

Thomas Kåre Vinter mener, at man kunne skabe flere job i Vejle Kommune ved, at dele kommunens entrepriser op i mindre dele, så mindre entreprenører har bedre muligheder for at byde på opgaverne.