Daniel Wagner har altid drømt om VM-guld

Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle vandt tirsdag eftermiddag guld i længdespring under VM i para-atletik.

Vejles egen Daniel Wagner er paraatlet og deltager i VM i para-atletik i London. Mandag løb Daniel sig til en sølvmedalje i 100 meter løb for benamputerede, og nu får han også guld med hjem til samlingen.

Daniel Wagner har nemlig vundet guld i længdespring. Med sit spring på 6,50 meter snuppede han guldmedaljen foran snuden på Atsushi Yamamoto fra Japan, der ikke kom længere end 6,44 meter. 

Allerede på sit andet spring satte han ny VM-rekord med 6.38 m, og på tredje spring forbedrede han det til 6,50 meter. 

- Jeg er sindssygt glad. Det er fantastisk. Det er den følelse, jeg altid har drømt om at stå med, og nu står jeg her endelig. Det er så fedt, siger Daniel Wagner i en pressemeddelelse.

Det er første gang i karrieren, at vejlenseren tager en guldmedalje ved VM, og han var stærkt opsat på at tage titlen.

- Jeg fik en solid start, men følte mig lidt stiv i kroppen. Jeg kunne mærke, jeg lige skulle i gang. Jeg havde lidt for meget fart på i mine tilløb, og mine spring blev lidt for flade. Men jeg fik justeret teknikken og så kom jeg ud og sprang 6.50 m, som blev vinderspringet, siger Daniel Wagner.

På Facebook fortalte vejlenseren i morges kl. 04.00, at han var stået op for at forberede sig optimalt til dagens konkurrence i længdespring. Det må siges at være lykkedes for den 24-årige atlet.

Daniel Wagner var trods sejren langt fra sin personlige rekord på 6,69 meter, som han satte 1. juli i år i Göteborg. Springet på 6,50 meter er det tredjelængste i karrieren for Vejle IF'eren.