Danmark booker EM-semifinale i kørestolsrugby

Det danske landshold i kørestolsrugby er semifinaleklar ved EM efter smal sejr torsdag mod Schweiz.

Det danske herrelandshold i kørestolsrugby er klar til semifinalen ved EM, der i øjeblikket foregår i Vejle.

Det stod klart torsdag, da Danmark i en tæt dyst besejrede Schweiz med 50-47.

Ved EM er der to puljer, og Danmark er i pulje med Storbritannien, Polen og Schweiz.

Danmark indledte EM onsdag med en overbevisende sejr over Polen, og uanset udfaldet af opgøret fredag mod Storbritannien, så er Danmark klar til den ene semifinale i turneringen.

Lykkes det at vinde semifinalen efter opgøret mod Storbritannien, så sikrer danskerne sig, via en finaleplads, en billet til de paralympiske lege i Tokyo i 2020.

Det blev dog en meget lige forestilling mod schweizerne. Den danske føring lød på 35-34 med udgangen af tredje periode.

I fjerde og sidste periode udlignede Schweiz til 38-38, og det blev også 39-39 og 41-41 i gyseren, inden Danmark kom foran og kørte den smalle sejr hjem.

Der blev spillet fire perioder, og hver periode var på otte minutter i opgøret.

Kørestolsrugby foregår på en basketballbane, og der er fire spillere fra hvert hold på banen.

Bolden skal flyttes over modstanderens mållinje, og det er tilladt at blokere, holde og tackle modstanderen.

Danmark møder fredag Storbritannien inden semifinalekampen lørdag.