TV der bevæger dig

Danmark Rundt køres samtidig med Touren i september

PostNord Danmark Rundt kommer til Esbjerg, Ribe, Sønderborg, Flensborg og Vejle fra 1. til 3. september - mens der køres Tour de France

PostNord Danmark Rundts kongeetape går over Kiddesvej Vejle. Det kommer til at ske 3. september i år. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

I begyndelsen af september ruller PostNord Danmark Rundt-feltet gennem Danmark med start og mål i flere syd- og sønderjyske byer på de første tre etaper.

I en opdateret udgave af den internationale cykelkalender fremgår det på Den Internationale Cykelunions (UCI) hjemmeside, at det danske løb skal køres fra 1. til 5. september.

Dermed begynder løbet dagen efter, at forbuddet mod større forsamlinger i Danmark står til at udløbe.

Det danske etapeløb kommer til at ligge oven i dette års udgave af Tour de France, der er sat til at blive kørt fra 29. august til 20. september.

Her er PostNord Danmark Rundts fem etaper i 2020

PostNord Danmark Rundt starter tredje etape uden for Danmark for første gang i løbets historie - nemlig i Flensborg i forbindelse med 100-året for Genforeningen.

Her får du et overblik over etaperne.

  • 1. etape: 175 kilometer fra Struer til Esbjerg.
  • 2. etape: 185 kilometer fra Ribe til Sønderborg.
  • 3. etape: 210 kilometer fra Flensborg til Vejle.
  • 4. etape: Otte omgange af 19,5 kilometer på en strækning rundt om Kalundborg. I alt 156 kilometer.
  • 5. etape: 150 kilometer fra Holbæk til Frederiksberg.

(Kilde: PostNord Danmark Rundt)

Se mere

Løbsdirektør Jesper Worre har tidligere sagt, at man gik efter at få en plads i løbskalenderen i starten af september, før det danske efterårsvejr for alvor sætter ind og besværliggør professionelle cykelløb.

Sidste gang PostNord Danmark Rundt blev kørt i september var i 2017. Her blev en enkelt etape afblæst undervejs på grund af kraftig vind.

PostNord Danmark Rundt skulle have været kørt fra 11. til 15. august, men blev som så mange andre sportsbegivenheder udskudt, da coronapandemien satte stort set al sport på pause.

Mest sete på tvsyd.dk