TV der bevæger dig

Danmarks største rundkørsel åbner

En rundkørsel med en diameter på 100 meter - så der kan ligge en fodboldbane inden i den - åbner om tre uger ved Bredsten.

Der kan præcis ligge en fodboldbane midt i den nye rundkørsel, som har en diameter på 100 meter.

Endnu er det kun lastbiler, der kører i Danmarks største rundkørsel. Om tre uger kan du få lov.

1 af 2

Rundkørslen skal fordele trafikken til Vejle og Kolding fra Billund.
Trafikanterne bliver generet i de kommende uger, mens kæmpe-rundkørslen bliver lavet helt færdig. Den tages i brug den 29. juni - som en del af den nye Borgmestervej, hvor sidste etape blvier færdig til efteråret.

Danmarks største

Rundkørslen menes at være Danmarks største. Der findes enkelte store anlæg i forbindelse med motorvejstilslutninger - f.eks. ved Odense - som er ligeså store, men det er ikke rigtig rundkørsler i gængs forstand.

Rundkørslen afløser et lysreguleret kryds, som især i sommertiden har været en flaskehals, når trafikken til bl.a. Legoland er tæt. Rundkørslen er bygget så stor for at fordele trafikken bedre og mere gnidningsløst. Og så kan vindmølletransporter let kommer igennem.

Borgmestervejen

Borgmestervejen har været undervejs i flere år. Projektet har været ramt af flere konkurser blandt entreprenørerne. Alligvevel er projektet færdigt tidligere end planlagt.

I december blev et vejstykke før Vandel taget i brug. Og til efteråret tages det sidste stykke i brug. Det er bl.a. her, der er en meget stor bro, som er faunapassager.

Mere vejr