TV der bevæger dig

Dansk flygtningehjælp søger opholdstilladelse til Jelling-familie

Familien Shamasnehs ankom torsdag til Sjælsmark, hvor de er blevet indkvarteret på ubestemt tid. Dansk Flygtningehjælp går ind i sagen.

Familien Shamasneh fra Jelling foran indgangen til Udrejsecenter Sjælsmark. Foto: MIchael Nørlund, TV SYD

TV SYD er med familien til Udrejsecenter Sjælsmark. De blev torsdag formiddag kørt fra deres hjem i Jelling til Sjælsmark i Nordsjælland. Det er sidste etape, inden de i løbet af et par uger bliver udvist til Jordan og Palæstina.

De har fået endeligt afslag på deres ansøgning om asyl. Men Dansk Flygtningehjælp er nu gået ind i sagen. De håber at kunne sikre dem fortsat ophold i Danmark med henvisning til Udlændingelovens paragraf 9. Den handler om, at der kan gives opholdstilladelse med hensyn til børnene tarv.

-Vi søger opholdstilladelse for familien. Med henvisning til barnets tarv, oplyser afdelingschef Eva Singer, Dansk Flygtningehjælp, til TV SYD

Onsdag rejste 120 elever fra Jelling til Christiansborg for at appellere til politikerne. De sidste krampetrækninger for at støtte 15-årige Alaa Shamasneh. Målet var at få Folketinget til at ændre beslutningen om hendes og familiens udsendelse.

Oddsene er ikke gode for familien Shamasneh. De seneste to år har blot én familie opnået asyl ved at påkalde sig Udlændingelovens paragraf 9.

Det har Dagbladet Information fundet frem til gennem en aktindsigt i Udlændingestyrelsen.

Dansk Flygtningehjælp kender til over hundrede sager fra de seneste fire år. Sagsbehandlingstiden er op mod to år. Dansk Flygtningen hjælp håber, at deres ansøgning for Jelling-familien kan få opsættende virkning. Så kan de blive i landet, mens sagen behandles.

Læs også 120 folkeskoleelever forsøgte at stoppe en skolekammerats udvisning af Danmark

Læs også Jubel på de sociale medier: Nu må fodboldpigen Rokhsar blive i Danmark

01:21

Eva Singer fra Dansk Flygtningehjælp om, hvordan organisationen prøver at hjælpe fami9lien fra Jelling.

Luk video