TV der bevæger dig

Danskerne sang Kim Larsen-sang for dronningen: - Det havde varmet hans hjerte

Et tidligere bandmedlem af 'Kim Larsen og Kjukken' fra Vejle deler den fødselsdagshilsen, som Kim Larsen ikke selv kunne give til dronningens 80 års fødselsdag.

00:21

Video: TV SYD

Landet over har danskerne den 16. april fejret dronningens fødselsdag på utraditionel vis. Man har sunget sammen fra hver sin plet på Danmarkskortet med fire udvalgte sange til dagen.

Derfor stod danskere landet over og stemte i, da Kim Larsens ”Papirsklip” afrundede dagens fællessang for dronningen.

At netop den sang blev valgt, ville have gjort et stort indtryk på forsangeren, mener den tidligere trommeslager i bandet 'Kim Larsen og Kjukken', Jesper Rosenqvist fra Vejle.

- Han havde nok ikke sagt det højt, men det havde varmet hans hjerte.

Han sagde altid: ”Jeg kan sgu godt lide damen”. Og sådan tror jeg egentlig, vi alle sammen har det.

Jesper Rosenqvist, tidligere trommeslager, Kim Larsen og Kjukken

En særlig besked 

Mens dronningen har modtaget hilsner fra nær og fjern, mener den tidligere trommeslager i Kim Larsens band også, at Larsen selv ville have ønsket dronningen tillykke, hvis han havde levet. 

Vi møder Jesper Rosenqvist i hans vinbutik Vinoble i Vejle. I muntert humør tænker han på sin tidligere kompagnon, Kim Larsen, og er sikker på, at den afdøde sanger også ville have givet en særlig besked i dagens anledning: 

- Jeg tror, han ville have siddet på den lokale, hævet sit glas og sagt: ”Tillykke med de 80, Daisy – du holder dig sgu godt, siger Jesper Rosenqvist. 

Læs også Tove har blåt blod i årerne: Sang for dronningen foran slottet

"Jeg kan sgu godt lide damen"

Forholdet mellem Kim Larsen og dronningen har været omtalt, fordi Kim Larsen har sagt nej til både kongelige middage og et ridderkors. Men Jesper Rosenqvist fortæller, at det ikke har været uden betydning, når Danmarks nationalskjald optrådte for den kongelige familie.

Det er også derfor, at han gerne vil dele, hvad han tror, Kim Larsen ville have sagt til dronningen – for Jesper Rosenqvist ved, hvor stor respekt Kim Larsen havde for det kongelige overhoved, og det er vigtigt at slå fast, mener han. For dronningen formår at samle os alle.

- Han havde ikke noget imod dronningen, men han var absolut ikke royal på nogen måde. Men han sagde altid: ”Jeg kan sgu godt lide damen”. Og sådan tror jeg egentlig, vi alle sammen har det. Høj som lav, ung som gammel. Selv os gamle hippier, der sad i bandbussen og kørte rundt, siger Jesper Rosenqvist.

Læs også 80 år i dag: Dronningen fejres på distancen

Mest sete på tvsyd.dk