TV der bevæger dig

De første 250 meter støjskærm er oppe

De første 250 meter støjskærm er sat op på Vejlefjordbroen. Inden sommerferien skal støj- og vindskærme for over 40 mio. kr. hjælpe bilisterne i stormvejr - og dæmpe støjen for broens naboer.

00:59

Platformen bliver flyttet.

Vindskærmen rager kun to meter op, men er alligevel en hjælp for høje, lette køretøjer.

En platform uden på broen er arbejdsplads for fem mand.

1 af 4

I disse dage flyttes den særlige platform, som har hængt på siden af broen. Her har arbejderne boret huller til støjskærmen i 45 meters højde. Platformen flyttes fra sydsiden af fjorden til nordsiden.

Støjskærmene er af akryl - med aluminiumstænger. De rager to meter op - og kombineret med fart - vil de tage lidt af udsigten fra broen. Dog vil lastbilchaufførerne stadig kunne nyde udsigten.

Vinden brækker

- Skærmene har to formål. De skal begrænse vejstøjen for beboerne på nord- og sydsiden af fjorden, siger projektleder Robin Højen Madsen. Men skærmene skal også beskytte høje lette køretøjer mod vindstød.

Men hjælper det så, når skærmene kun er to meter høje?

- Ja, det betyder, at vinden brækker og ryger hen over de høje køretøjer.

Vindstød har kostet et menneskelig på Vejlefjordbroen, da overdelen på en lastbil blæste af og ramte en personbil i den modgående kørebane.

Arbejdet fortsætter på broens vestlige del, hvor de første 250 meter er oppe, og på østsiden ved fjordens nordside. Arbejdet skal være færdigt efter sommerferien.

Mere vejr