TV der bevæger dig

Demonstration forløber fredeligt

Op mod 2.000 mennesker mødte lørdag op for at demonstrere mod Restaurant Vejlegården, og alt forløber stille og roligt.

02:33

På den ene side af politiafspærringen demonstrerer 3F-tilhængere, imens Vejlegården-støtter ligger blomster ved restauranten.

1 af 2

Demonstranterne er nu samlet på parkeringspladsen foran 3F's bygning, som ligger lige over for Restaurant Vejlegården. Lige uden for restauranten har Vejlegården-tilhængere lagt blomster for at vise deres støtte, imens op mod 2.000 3F-sympatisører står med røde faner og gule 3F-veste på den anden side af politiets afspærring. Alligevel forløber alt roligt, lyder det fra Vejle:

- Alt er gået stille og roligt. Demonstranterne gik fra banegårdspladsen til 3F's bygning, og her er nu taler og musik og ingen tegn på optøjer, lyder det fra TV SYD's udsendte reporter Jan Svanevik, der følger demonstrationen på tætteste hold i Vejle.

Blandt talerne er formanden for DSU Camilla Schwalbe, formand for SFU Gry Möger og tidligere formand for 3F og nuværende medlem af Folketinget for Enhedslisten Christian Juhl.

Bag dagens demonstration står også folk fra Enhedslisten i Billund, men arrangørerne understreger, at det er en faglig og ikke en partipolitisk demonstration.