Det kan blive dyrt at udleje en bolig

Boligudlejere har svært ved at værge sig mod lejere, der stikker af fra ubetalte regninger og efterlader en mere eller mindre smadret bolig.

Verner Nielsen har i det seneste år udlejet et parcelhus til en kvinde med to børn i Gravens ved Egtved. Kvinden havde svært ved at betale huslejen, og det endte med, at hun stak af.

Verner Nielsen var chokeret, da han så huset igen. Skabe, døre og faste lamper var ødelagt. Væggene havde masser af huller, og kaniner havde ædt isoleringen på rørene i fyrrummet.

- Og så står hele huset til en mere end almindelig grundig rengøring. Tæpperne er så beskidte, at de er lige til at smide ud, siger Verner Nielsen under en tur rundt i huset. I haven står ukrudtet i knæhøjde.
Huset var nyistandsat, da lejeren flyttede ind.

Tag tabet

Et stigende antal boligudlejere oplever, at lejere stikker af fra en misligholdt bolig i ly af natten, men de kan ikke gøre ret meget andet end at betale regningen for oprydning og istandsættelse.

- De kan gå rettens vej, men det tager tid og er dyrt, siger forretningsfører Egan Olesen, Vejle Grundejerforening.

Han mener, at det ofte er bedst at tage tabet med det samme, da der som regel ikke er penge at hente hos lejerne.

Udlejere har forsøgt at oprette et register over dårlige lejere, men det går Vejle Grundejerforening ikke ind for.

- Vi ønsker ikke at komme på kant med persondataloven, siger forretningsfører Egan Olesen.

TV SYD har været i kontakt med lejeren af huset i Gravens og hun erkender, at hun er flygtet fra ubetalt husleje og efterladt et hus i en miserabel stand.

- Det bunder i personlige uoverensstemmelser, siger hun til TV SYD.