TV der bevæger dig

DF vil gå efter borgmesterpost

Dansk Folkeparti i Vejle har udpeget en borgmesterkandidat til kommunalvalget om et år. Det er første gang, at partiet melder klart ud, at det vil gå efter borgmesterposten.

Holger Gorm Pedersen i TV SYD på valgaftenen i 2009.

Spidskandidaten bliver Holger Gorm Pedersen, som efter forrige valg var meget vred over den måde, forhandlingerne i Vejle Byråd foregik på.

- Natten efter et valg gælder der ingen regler. Men det er ingen hemmelighed, at vi følte os dårligt behandlet, siger Holger Gorm Pedersen til TV SYD.

Han vurderer, at Dansk Folkeparti kan gøre sig gældende i det næste byråd.

- Jeg håber og tror på, at vi får flere medlemmer. Samtidig må vi gå ud fra, at Flemming-effekten er ved at være væk for SF. Og Socialdemokraterne står heller ikke til den store fremgang. Så kan det åbne muligheden for os, siger Holger Gorm Pedersen.

Grundlæggende vil han dog pege på en borgerlig borgmesterkandidat.

- Men vi så sidste gang, hvor kaotisk forhandlingerne kan være. Og så byder vi os også til.

Dansk Folkeparti plejer at holde opstillingsmøde, hvor alle kandidater vælges. Men ikke denne gang. Holger Gorm Pedersen blev valgt til spidskandidat uden modkandidater.

Socialdemokraterne har udpeget deres kandidat. Det er Søren Peschardt, og for Venstre stiller borgmester Arne Sigtenbjerggaard forventeligt op.