DGI sælger landskontor i Vingsted

DGIs landskontor i Vingsted skal sælges, så de 180 medarbejdere kan komme tættere på offentlig transport.

DGIs store hovedkontor i Vingsted ligger midt i den smukke natur i Vejle Ådal, hvor det ikke er muligt at tage offentlig transport til fra banegården i Vejle. 

Derfor har de godt 180 medarbejdere fået besked om, at de i nær fremtid skal til at arbejde inde i Vejle.

Den store idrætsorganisation vil nemlig sælge ejendommen, som siden 1993 har lagt sine godt 2.200 kvadratmeter til landskontoret. DGI ønsker at skabe de mest optimale rammer for en bæredygtig adfærd hos medarbejdere og gæster.

- Vi bruger meget transporttid på at komme derud. I bæredygtighedens tegn vil vi gerne bruge offentlig transport, og i dag er de sidste 15 kilometer fra banegården i Vejle en udfordring for os, siger Jens Otto Størup, der er direktør i DGI.

quote

Vi søger mod Vejle og dermed tæt på offentlig transport.

Jens Otto Størup, direktør i DGI

Ifølge DGIs egne beregninger vil en flytning betyde, at minimum otte ud af ti medarbejdere får kortere transporttid til arbejde. Dertil kommer, at den kollektive trafik bliver et reelt alternativ til bilen. 

- Vi vil ligge i gåafstand til banegården, for i dag er det nærmest nødvendigt at have bil for at arbejde hos os, fortæller han.

Tilhørsforholdet til Vejle Kommune er nedfældet i organisationens vedtægters paragraf tre, hvor der står, at DGIs hjemsted er “Vingsted, 7182 Bredsten, Vejle Kommune”.

- Det skal vi naturligvis have vores årsmødets opbakning til at ændre, når det bliver aktuelt, siger direktøren.

Satser ikke på prestigebyggeri

I Vingsted er DGIs landskontor fordelt på to adresser med økonomi- og it-afdelinger i en lejet ejendom tæt på hovedkontoret samt deres egen bygning.

- Det er heller ikke optimalt at dele sig på to adresser, så derfor vil vi gerne bo på én adresse i fremtiden. Samtidig er vores tilknytning til Vingsted Centeret (Vingsted Hotel- og Konferencecenter, red.) blevet mindre med årene, siger Jens Otto Størup, som dog ikke kan sige noget konkret om tidshorisont for flytning eller eventuelle byggeplaner.

- Vi gør ikke krav på et prestigebyggeri. Vi kan fint bo til leje med andre, for vi har ikke brug for så mange kvadratmeter længere, siger han og tilføjer:

- Der kan dog gå nogle år endnu, inden vi flytter, for vi sælger ikke til enhver pris.

Hovedbestyrelsen godkendte i oktober sidste år, at der kunne lægges planer om en flytning fra Vingsted, hvorefter det blev meldt ud til medarbejderne.

DGI

  • DGI arbejder for at styrke motion og breddeidræt i Danmark.
  • DGI er en nonprofitorganisation, der i mere end 150 år har arbejdet tæt sammen med foreningerne om at gøre danskerne mere aktive.
  • I dag tæller DGI ca. 6.400 foreninger og 100.000 frivillige.


(Kilde: DGI.dk)

DGIs ejendom i Vingsted er endnu ikke sat til salg gennem en mægler. Der foreligger en forkøbsret på ejendommen, og DGI taler med den part nu.

- Før vi for alvor kan gå i krig med at flytte, er vi nødt til at sælge det, vi sidder i nu. Nogle har en forkøbsret på vores ejendom i Vingsted, og dem taler vi med nu. Vi er ved at afklare, om de vil udnytte den. Ellers kommer ejendommen til salg, oplyser DGI-direktøren uden at ville sætte navn på, hvem der har forkøbsretten, eller hvor meget ejendommen skal koste.

Ifølge OIS.dk (Udviklings- og Forenklingsstyrelsens ejendomsdata) er ejendommen i 2019 vurderet til 14,9 millioner kroner og den 2.580 kvadratmeter store grund til 325.100 kroner.

Vejle Kommune klar med hjælp

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) ser med tilfredshed på DGIs planer om at flytte fra land til by i hans kommune.

- Som kommune vil vi gerne hjælpe, så meget vi kan. For vi er superglade for, at de bliver i kommunen. Vi har et godt samarbejde med DGI i dag om for eksempel byens store idrætscenter og det kommende landsstævne i 2025. Samtidig er det mange arbejdspladser, som vi gerne ser forblive i kommunen, siger borgmesteren.

Han vil på nuværende tidspunkt ikke nærmere ind på mulige placeringer i byen.

- De har overfor os ytret ønske om at komme tættere på offentlig infrastruktur og dermed banegården i Vejle. Vi har blot talt med dem om de forskellige muligheder, siger han.

Kommunen ejer byggegrunde på både Boulevarden og det nye Rosborg-område, der i dag huser genbrugspladsen.

Samtidig er der sat godt 100 millioner kroner af til en renovering af hovedbiblioteket, der ligger ved DGI-Huset. Om det i sidste ende er en mulighed at tænke DGI og biblioteket ind i en fælles løsning, vil borgmesteren endnu ikke forholde sig til.