TV der bevæger dig

DMI varsler nyt skybrud søndag eftermiddag

Efter masser af regn og oversvømmelser fredag aften og natten til lørdag, så varsler DMI igen mere regn og advarer om nyt skybrud søndag eftermiddag og aften.

Knap er der ryddet op på de værste skader og følger af regn og oversvømmelser fredag og lørdag, så er der i eftermiddag atter risiko for oversvømmede veje.

Knap som der er ryddet op på de værste skader og følger af regn og oversvømmelser fredag og lørdag, så er der i eftermiddag atter risiko for oversvømmede veje og vand i kælderen på udsatte steder.

Læs også Flere butikker må lukke på grund af omfattende vandskader

For hele TV SYDs område fra Horsens Kommune og mod syd har både DMI og TV 2 Vejret netop udsendt varsel om skybrud mellem klokken 17 og 22, hvor der lokalt kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

- Vær opmærksom på, at vand kan samles i lavtliggende områder for eksempel kældre, vejbaner og viadukter. Luk vinduer og døre. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden, lyder rådet fra DMI.

For hele TV SYDs område fra Horsens Kommune og mod syd har DMI netop udsendt varsel om skybrud, hvad den blå farve signalerer.

Vejle er forberedt på nye regnskyl

I Vejle, der blev hårdt ramt af oversvømmelser fredag aften og natten til lørdag, er man meget opmærksom på det nye varsel.

- Vi har renset alle kloak og afløbsriste. Slusen fungerer med fuld kapacitet, så hvis regnen kommer i de mængder, som der er varslet, så burde vi kunne undgå nye oversvømmelser - men vi er jo ikke herre over naturens kræfter og luner, siger Keld Andersen, afdelingsleder i Vejle Kommune til TV SYD.

Vejle blev i weekendens begyndelse ramt af omkring 50 millimeter regn på under et døgn.

Ud over risikoen for regn i eftermiddag og aften, så er der også varslet storm natten til mandag langs vestkysten, hvor der vil være mest kraft i vinden fra Blåvand og mod nord. 

 

Mest sete på tvsyd.dk