TV der bevæger dig

Dømt for at smugle 48 kilo amfetamin

En 36-årig mand fra Jelling er idømt otte års fængsel for forsøg på at indsmugle 48 kilo amfetamin, som skulle til Hedensted. En 33-årig mand og en 25-årig kvinde blev frifundet.

Foto: colourbox.com

Den 33-årige har siddet varetægtsfængslet i et år, men kan ikke glæde sig over frifindelsen, før statsadvokaten har afgjort, om sagen skal for landsretten.

Vejle Amts Folkeblad fortæller, at politiet mener, at det var den 33-årige, der havde planlagt turen til Holland, og at det var ham, der skulle tage imod amfetaminen i Hedensted.

Politiet havde efter et tip aflyttet hans telefon og overvåget ham før anholdelsen. Men retten fandt det ikke bevist, at han indblandet i til indsmuglingen.

Retten fandt det derimod bevist, at den 36-årig fra Jelling havde været med til forsøge at smugle amfetamin til en anslået værdi af 13 mio. kr. ind i landet. Det skulle være sket sammen med et mandligt familiemedlem, som blev anholdt at tysk politi med de 48 kilo amfetamin på grænsen fra Holland.

Den 36-årig blev anholdt en måned senere, da det kom frem, at han og familiemedlemmet havde lejet en stor Mecedes og en Audi i Flensborg.

Han erkendte at have været med til at leje bilerne, som blev brugt til en ?drengerøvstur? til Holland med øl og besøg hos prostituerede, skriver avisen. Men han vidste ikke, hvordan narkoen var endt i bilen.

Retten lagde vægt på, at politiets efterforskning viste, at de to mænd fire gange i månederne før anholdelsen havde været på lignende ?drengerøvsture?.

Det kom frem, da politiet kunne bevise, at de hver gang havde lejet bilerne ved det samme udlejningsfirma i Flensburg, og at kilometer-tallet hver gang svarede til en tur til Holland og tilbage, skriver Vejle Amts Folkeblad

Den 36-årig har på stedet anket dommen, mens den 33-årig må vente et par dage på statsadvokatens afgørelse.