TV der bevæger dig

Dømt for svindel med AMU-tilskud

En 60-årig kvindelig medejer af Nygaard Gruppen Vejle A/S er ved retten i Kolding idømt fire måneders betinget fængsel for svindel med offentlige tilskud. Selskabet fik en bøde på 80.000 kroner.

AMU-eleverne på køreskolen kom aldrig i nærheden af en tændingsnøgle.

Ifølge dommen har selskabet og kvinden svindlet med tilskud fra Undervisningsministeriet til kurser inden for arbejdsmarkedsuddannelserne fra august 2005 til oktober 2007.

Kvinden blev dømt for snyd med fire kurser. Selskabet blev dømt for yderligere to kurser, hvor ansvaret for fejlene ikke direkte kunne placeres hos medindehaveren, der også var daglig leder.

Svindlen er foregået ved at tilmelde fiktive elever til AMU-kurser.

Som bedrageri

Det uberettigede tilskud blev af retten i Kolding bedømt til at udgøre omkring 125.000 kroner for selskabet og omkring 68.000 kroner for medindehaveren.

- Dommen giver et klart signal om, at strafniveauet skal ligge på linje med bedragerisager og ikke blot som afgiftssnyd. Det er meget tilfredsstillende, da det er en af de første domme rettet mod et selskab, der snyder sig til et offentligt tilskud, siger politiadvokat Jan Østergaard, Sydøstjyllands Politi.

Dommen blev af både selskabet og medindehaveren anket ved domsafsigelsen torsdag. De nægter sig skyldige.

Nygaard Gruppen rummer en køreskole, et rejsebureau og en AMU-skole. Skolen er nu lukket.