Drama på vandet: Tre redninger på et døgn

Hele tre gange blev mennesker tirsdag reddet ind på land efter at være kommet i problemer. Sydøstjyllands Politi opfordrer til, at man er påpasselig, når man sejler ud i kraftig vind.

Først blev fire tyske børn tirsdag eftermiddag reddet op fra to kanoer, der var drevet til havs ud for As Vig ved Juelsminde. To redningshelikoptere sørgede for, at de kom i sikkerhed.

Men redningsaktionen var ikke den eneste gang, nogen skulle have hjælp til at komme ind på land. Tirsdag aften klokken 20.17 var en ung mand fra Aarhus ude for at teste sit kitesurfing-udstyr på Vejle Fjord ud for Tirsbæk Strand. Her sprang en af snorene til dragen, og han kunne derfor ikke styre den. Manden, som er midt i tyverne, blev samlet op af en fiskekutter og sejlet ind på land, han kom ikke til skade.

Og senere samme aften var den så gal igen. Her fik en familie motorstop i deres båd, da de lå ud for Børkop i Vejle fjord. Både far, mor og barn blev reddet sikkert i land.

Ifølge vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi, Bent Hedeager Nielsen, så er det usædvanligt, at man har hele tre redninger i løbet af et halvt døgn.

- Det har skyldtes, at der er usædvanligt meget vind, og at det har været fralandsvind. Derfor er det vigtigt, at man tager højde for vindforholdene, når man begiver sig ud på vandet, siger han til TV SYD.