Dyre jernbaneprojekter smuldrer - glæde i Vejle over droppet togbro

Venstre og Dansk Folkeparti er nu klar til at droppe milliarddyre jernbaneprojekter i Togfonden.

Dansk Folkeparti, der er med i forligskredsen om Togfonden, er klar til at droppe en ny togbro over Vejle Fjord og dermed timemodellen.

Togbroen over Vejle Fjord ville have været en katastrofe. Så jeg er super lykkelig

Venstre og Dansk Folkeparti er parat til at droppe en række af Togfondens milliarddyre jernbaneprojekter. Det gælder bl.a. en ny togbro over Vejle Fjord.

Det vækker glæde i Vejle, hvor togene ellers ikke ville være stoppet.

- Togbroen over Vejle Fjord ville have været en katastrofe. Så jeg er super lykkelig over, at man tager den af, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) til TV SYD, og fortsætter

- Det er utrolig vigtigt for en kommune og by, at vi har den station, vi har i Vejle. Det betyder noget for væksten for borgere og virksomheder, at der er en station i nærheden. Det var en af grundene til, at Siemens flyttede til Vejle med 650 arbejdspladser.

Togfonden blev aftalt af den forrige regering sammen med Dansk Folkeparti og Enhedslisten. En aftale til 28,5 milliarder kroner, som skal komme fra øget beskatning af olieudvindingen i Nordsøen. Men nu prisen på olie faldet med en tredjedel, og dermed smuldrer grundlaget.

Socialdemokraterne, der var med til at indgå aftalen, vil ikke droppe planerne helt, men vil i stedet udskyde dem.

Henning Hyllested, transportordfører for Enhedslisten, lægger ikke skjul på sine følelser over udmeldingen fra Dansk Folkeparti.

- Det er til at blive rasende over. Vi har en aftale, en samlet aftale, der stadig er flertal for i Folketinget, så det er til at blive tosset over, at se det skrider nu. Også fordi aftalen om Togfonden ikke engang vil bringe den danske jernbane helt frem i front. Det er bare en aftale om, at få den danske jernbane op på niveau med de øvrige europæiske lande. Det er en helt nødvendig aftale, der skal bøde på årtiers manglende invisteringer i den danske jernbane. Så jo, jeg er sgu rasende, siger Henning Hyllested til TV 2.