Efter lang kamp: Vejle Havn nu genåbent for lystfiskere

Efter at have været lukket ude i to år, må lystfiskere igen kaste snøren i vandet fra havnen i Vejle. Det har været en sej kamp at få åbnet for hegnet

Efter to års kamp med både havnemyndigheder og politikerne i Vejle, er det nu igen muligt at fiske fra dele af havnekajen i Vejle.  

I 2014 blev Vejle Havn terrorsikret og omgivet af store hegn, som har kostede myndighederne 7 millioner kroner at sætte op.

Men hegnene betød, at lystfiskerne ikke længere kunne komme i nærheden af de gode dybe havnebassiner, som er så egnede til fiskeri frem for fra strandene, og lystfiskere derfor var henvist til andre byer, hvis de ville fordrive fritiden med fiskeri.

Det syntes Michael Døssing fra Vejle, var så uretfærdigt, at han tog kampen op med myndighederne, og opfordrede dem til, at få lavet en ny handleplan for havnen, så der kan være plads til både lystfiskeri og have en forsvarlig terrorsikret erhvervshavn.

 Efter to års kamp lykkedes det - fra fredag aften kan man igen fiske i dele af de dybe havnebassiner.

En mere permanent plan for, hvordan man gør havnen mere lystfiskervenlig, bliver præsenteret på det næste møde i havnebestyrelsen den 6. september.

Byrådsmedlem for DF og bestyrelsesformand for Vejle Havn Folmer Kristensen siger lørdag til TV SYD at han vil have undersøgt de juridiske muligheder for at give bedre adgang for bla. lystfiskere.

Michael Døssing anderkender at kan koste havnen penge, hvis de også skal servicere lystfiskere. Men det vil også være godt for havnens image at lukke op for byens borgere, siger han til TV SYD.