Efter overlevelse: Vejle Boldklubs træner smutter

Superligaklubben Vejle Boldklub og cheftræner Constantin Galca stopper samarbejdet efter denne sæson, skriver klubben på sin hjemmeside.

For første gang i dette årtusinde lykkedes det Vejle Boldklub at blive i superligaen. Næste sæson i Danmarks bedste fodboldrække bliver dog uden cheftræneren, der klarede overlevelse.

– I denne sæson er Vejle Boldklub og Constantin Gâlcã kommet i mål med den første overlevelse af den første sæson i 3F Superligaen siden år 2000. Det er en flot bedrift, og han efterlader et stærkt fundament og et mere professionelt setup i Nørreskoven, end da han kom hertil. Constantin Gâlcã har medbragt et fokus og nogle værktøjer, der rækker ud over trænerperioden i Vejle Boldklub, og for det fortjener han stor respekt og kredit, fortæller direktør i Vejle Boldklub, Henrik Tønder.

Længst siddende træner

Constantin Gâlcã har været den længst siddende træner i Vejle Boldklub, siden han kom til Vejle Boldklub den 6. marts 2019. Han har tidligere forlænget sin aftale et år af to omgange. Ingen anden har siddet længere i mere end 20 år, siden legenden Ole Fritsen styrede tropperne fra sidelinjen på det gamle Vejle Stadion.

Den tidligere rumænske landsholdsspiller og nu forhenværende cheftræner får rosende ord med fra klubben.

- På alle måder er det en træner, der virkelig har fortjent sin plads i Vejle Boldklubs historie. Nu skal vi afslutte sæsonens sidste to kampe bedst muligt, og så hylder vi Constantin Gâlcã til sæsonens sidste hjemmekamp mod Lyngby Boldklub. Det er fokus lige nu, fortæller Henrik Tønder.