TV der bevæger dig

Efterskoler i dyst – og hygge

Vejret er regnfuldt, men 2009 efterskoleelever hygger sig med forskellige discipliner i Vejle. Deltagertallet er rekord.

01:06

2009 elever fra 17 efterskoler til stævne i Vejle. Deltager tallet er rekord.

Der kæmpes i en række idrætsgrene både på idrætshøjskolen og Vejles gamle stadion. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

Vejle Idrætsefterskole er for fjerde gang vært for en idrætsdag for efterskolerne i det gamle Vejle Amt. Deltagertallet er steget fra år til år. I år deltager 17 efterskoler.  

- Vi holder et stævne, hvor  vi har det godt sammen, og vi dyrker idræt sammen – på mange forskellige niveauer, siger lærer Stine Bossen fra Vejle Idrætsefterskole.  

-Det gælder om at skabe en følelse af at være en del af noget større. Nu har de været koncentreret om deres egen lille efterskole det sidste års tid.  Nu kommer de ud og oplever, at der er andre efterskoler  - og nu er vi fælles om noget større, tilføjer hun.

Der dystes i en række discipliner både på idrætshøjskolen og Vejle Atletikstadion. Formålet er både konkurrence og hygge.

- Det er en kombination af dyst og hygge, siger forstander Frank Rasmussen, Vejle Idrætsefterskole til TV SYD.  De er jo konkurrencemennesker mange af dem, så det er den dyst for dem at vinde. At vinde æren for sin skole. Men der er også  nogen, som deltager fordi de synes det er sjov og spændende – og hyggeligt.

Både dyst og hygge - trods det regnfulde vejr. Foto: Hans Lausten, TV SYD

2009 deltagere fra 17 efterskoler i det gamle Vejle amt dyster. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Mere sport