Fem nye Egtvedpiger byder velkommen til byen

Egtvedpigens Venner står bag de fem nye figurer.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at når man kommer til Egtved, så kommer man til Egtvedpigens hjemby. Derfor blev der søndag sat fem nye figurer af Egtvedpigen op ved fem indfaldsveje til Egtved by.

- De er blevet så fine. De er meget beskedne, men hun er jordnær og naturlig, og det passer meget godt til bronzealderen, fortæller Helle Weise, der er formand for Egtvedpigens Venner, som står bag de nye figurer.

De nye figurer er dekoreret med en kopi af det bronzeskjold, hun havde om maven, og hendes armbånd.

Lokal står bag

Heidi Søgaard Slot fra Egtved har tegnet den nye figur, men det var ikke helt nemt at komme frem til det færdige resultat – faktisk har det taget 2,5 år fra idéen opstod. Delvist fordi der har været mange holdninger og meninger om udseendet, men også på grund af nye regler.

- Det har været en lidt svær proces, for i starten var det meningen, hun skulle stå lænet op ad byskiltet. På et tidspunkt kom der nye regler, og det betød, at det måtte hun ikke længere, så der skulle vi faktisk starte helt forfra, fortæller Helle Weise.

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, Venstre, deltog i dag i den officielle afsløring af figurerne. Figurerne er støttet med cirka 80.000 i alt fra Sydbank og Vejle Kommune.

Se afsløringen af den nye Egtvedpige her.