TV der bevæger dig

Ekspert: Postboykot af Vejlegården ulovlig

Det er ulovligt, når Vejlegården ikke modtager sin post på grund af den faglige konflikt, siger en ekspert.

Ekspert sår tvivl om, hvorvidt Post Danmark kan nægte at køre posten ud.

Ledelsen i Post Danmark bryder postloven i den faglige konflikt omkring Restaurant Vejlegården. Det fastslår Claus Haagen Jensen, professor og cand.jur. på Copenhagen Business School, CBS.

Restauranten har ikke modtaget post siden midten af april, fordi postbude organiseret i 3F indgår i sympatikonflikten mod Vejlegården, efter at ejeren har opsagt en overenskomst med 3F for restaurantens ansatte, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Postloven siger klart, at man har krav på at få posten bragt ud, siger Claus Haagen til Jyllands-Posten.

Post Danmark ønsker ikke at stille op til interview, men via presseafdelingen siger ledelsen:

- Vi overholder spillereglerne på arbejdsmarkedet som medlem af DI, og så har vi ikke mere at sige om det.

Det er Trafikstyrelsens pligt at sikre, at Post Danmark overholder postloven. Men styrelsen har dog ikke tænkt sig at gribe ind, skriver Jyllands-Posten.

Konflikten skyldes, at Restaurant Vejlegården har opsagt overenskomsten med 3F til fordel for en overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, Krifa. Det har fået 3F til at etablere en blokade og sympatikonflikt.

Sagen har fået flere politikere på barrikaderne. Mens Liberal Alliance viste sin støtte til Vejlegården ved at holde sit sommergruppemøde på restauranten, gav flere andre politikere deres støtte til 3F ved en demonstration lørdag.

En af de fremmødte var SF'eren Karina Lorentzen Dehnhardt, der hen over sommeren har fungeret som sit partis politiske ordfører.

- Nu er det på tide at vise en smule sympati for en konflikt, som er lovlig, sagde hun.

Sympatikonflikten omfatter HK, så Vejle Amts Folkeblad ikke kan få trykt avisen, hvis den bringer en annonce fra Restaurant Vejlegården, som reklamerer for stegt flæsk og persillesovs.