TV der bevæger dig

Elbiler kører derudaf

Elbiler i Trekantområdet har på et år kørt, hvad der svarer til fem gange rundt om jorden. Det er som en del af projektet "Test en Elbil", der skal give et billede af, hvad elbilen kan i praksis i danske familier.

I Vejle Kommune tøffer flere familier rundt i elbiler. Det har de gjort i et år. Nu har bilerne i Trekantområdet kørt små 200.000 kilometer. På landsplan har elbilerne kørt tilsammen to millioner kilometer.

De foreløbige erfaringer fra de mange kørte kilometer viser, at testfamilierne hurtigt vænner sig til at tanke el i stedet for benzin.

- Det har samtidig vist sig, at det, som de fleste tror, er en udfordring, når vi taler elbiler ? nemlig rækkevidde - ikke er et problem for testpiloterne. De 100-150 kilometer, som elbilen kan køre på en opladning, dækker fint testpiloternes daglige kørselsbehov, siger Lars Bording, adm. direktør i ChoosEV, der står bag "Test en Elbil"-projektet.

I løbet af de to år skal 300 elbiler køres ud i 30 kommuner over hele landet. Det skal give indblik 2400 danske familiers elbil-kørsel og cirka 300.000 opladninger.

Hver familie låner bilerne i tre måneder, hvorefter de køres videre til nye testfamilier.

Projektet kører videre indtil 2013 og opsamler hver dag data fra elbilerne, f.eks. om batteriteknologi, kørselsmønstre, opladning og elbilens betydning for elnettet.