TV der bevæger dig

Elektroniske skilte gik amok på Vejlefjordbroen

Blinkende blå lys og hyppigt skiftende fartgrænser i de elektroniske hastighedstavler forvirrede mange bilister på broen i morgentimerne.

De elektroniske hastighedstavler på Vejlefjordbroen har hele morgenen fungeret efter hensigten. De er nemlig automatisk styret af sensorer, der måler sigtbarheden i tåge og dis, hvorefter hastighedsgrænsen reguleres løbende ned og op. Her er det 50 km/t. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Et uheld ved 06-tiden i det nordgående retning skabte kø over Vejlefjordbroen. Der var hurtigt ryddet op efter uheldet - men så gik teknikken bag skiltningen på broen amok, så de elektroniske blå advarselslys fortsat var tændt og advarede om det uheld, der for længst var ryddet op efter. 

Normalt styres advarselsskiltene på Vejlefjordbroen af vagthavende hos Vejdirektoratets Trafikcenter - men tirsdag morgen  levede de altså deres eget liv.

Sigtbarheden på broen har skiftet hele morgen, så derfor har hastighedsgrænsen svinget mellem 50 og 70 km/t.

Mette Nedergaard, vagthavende, Vejdirektoratets Trafikcenter

Ved 09-tiden oplyser vagthavende Mette Nedergaard fra Vejdirektoratets Trafikcenter, at problemet er løst.

De elektroniske hastighedstavler på Vejlefjordbroen har hele morgenen fungeret efter hensigten. De er nemlig automatisk styret af sensorer, der måler sigtbarheden i tåge og dis, hvorefter hastighedsgrænsen reguleres løbende ned og op. Her er det 70 km/t. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

De blinkende blå lys og hyppigt skiftende fartgrænser i de elektroniske hastighedstavler forvirrede mange bilister på broen i morgentimerne.

- De blå skilte har teknikerne nu styr på. De elektroniske hastighedstavler på Vejlefjordbroen har hele morgenen fungeret efter hensigten. De er nemlig automatisk styret af sensorer, der måler sigtbarheden i tåge og dis, hvorefter hastighedsgrænsen reguleres løbende ned og op. Sigtbarheden på broen har skiftet hele morgen, så derfor har hastighedsgrænsen svinget mellem 50 og 70 km/t., siger vagthavende Mette Nedergaard fra Vejdirektoratets Trafikcenter til TV SYD.

 

Mest sete på tvsyd.dk