Elever skal gennemskue skolen

Halvdelen af eleverne dropper ud af visse ungdomsuddannelser. Nu skal et nyt projekt i Vejle få flere unge til at blive på skolebænken. Det skal ske gennem en række sociale og kulturelle events.

30 elever fra januarholdet i Campus Vejle deltager. Fra det hold plejer halvdelen at falde fra.

- Forskning har vist, at mange unge falder fra på ungdomsuddannelserne, fordi de mangler kulturel og social kapital. Det betyder, at de har svært ved at afkode strukturen på skolen - og forstå, hvad det for eksempel vil sige at møde til tiden og at have styr på nogle ting, inden man møder op, fortæller uddannelsesleder Per Jensen fra Campus Vejle.

Tværregionalt projekt

Projektet er en del af den tværregionale indsats Hold Fast, der er støttet af Uddannelsespuljen i Region Syddanmark. Det går ud på at klæde elever fra HG-holdene bedre på kulturelt og socialt, så de får nemmere ved at klare sig igennem skolen.

De skal selv være med til at planlægge de event, som skal skabe et bedre sammenold. Det skal være med til at lære dem at tage ansvar.

- Det er eleverne selv, der skal finde ud af, hvilke events der kan få dem til at blive på skolebænken. Vi forventer, at planlægningen af de forskellige sociale og kulturelle begivenheder vil lære eleverne om rammerne for et projekt, og hvad der skal til for at lykkes med sin opgave, siger Per Jensen.

FAKTA:

Hold Fast er et stort projekt, der fokuserer på fastholdelse af unge på ungdomsuddannelserne. Projektet er tværregionalt og kører både i Region Syddanmark og i Region Midtjylland. Projektet bliver støttet af Region Syddanmark, EU's Socialfond og Region Midtjylland. Læs mere om Hold Fast hér: www.viholderfast.nu

Læs mere om Campus Vejle hér: www.campusvejle.dk

I Region Syddanmark gennemfører 85,9 pct. af pigerne en ungdomsuddannelse og 81,9 pct. af drengene. Målet er, at 95 pct. af en ungdomsårgang får en ungdomsuddannelse.