TV der bevæger dig

Elever skal udvikle en app, der forhindrer mobning

En helt ny app skal forhindre mobning og grimme ord på de sociale medier. Det er elever fra Vejle Kommune, som skal være med til at udvikle appen.

En ny app udviklet af børn fra Vejle skal være med til at forhindre mobning på sociale medier.

En app som skjuler grimme ord og forhindrer mobning er snart en realitet i Vejle Kommune, skriver DR Trekanten mandag morgen.

Appen kan gå ind og fjerne nogle ord. Ord som kan såre eller ramme hårdt. Den kan simpelthen skære nogle ord fra, så alle de sårende ord bliver fjernet.

Helle Brynaa, leder, SSP, Vejle Kommune

Det er meningen, at appen skal skjule stødende ord fra facebook, messenger og på sms'er, så børnene kan være online uden at få det dårligt.

I følge Helle Brynaa, der er leder af SSP i Vejle Kommune, er sådan en app nødvendig.

- Appen kan gå ind og fjerne nogle ord. Ord som kan såre eller ramme hårdt. Den kan simpelthen skære nogle ord fra, så alle de sårende ord bliver fjernet, siger Helle Brynaa.

Vejle Kommune vil gerne udvikle endnu en app, hvor de unge selv kan gå ind og tilføje ord, som de mener skal fjernes i en samtale.

- På den måde kan hver klasse bidrage og bestemme, hvilke ord og vendinger som appen skal skjule. Det handler om at involvere de unge selv i at forebygge mod mobning, siger Helle Brynaa til TV SYD.

Vejle Kommune håber, at Mary Fonden, der kæmper mod mobning, vil være med til projektet, der gerne skal ende i, at appen er klar til at komme ud i klasserne til sommer.

Ideen er ikke Vejle Kommunens egen, men kommer fra en ung mand fra Sjælland, som har kontaktet kommunen med ideen, og som nu også skal være med til at udvikle appen i samarbejde med de unge i Vejle.