TV der bevæger dig

Elever vil nedsætte CO2-udslippet

Mad-mandag, tøj-tirsdag og transport-torsdag. Hele denne uge har HHX-elever på Campus Vejle dedikeret deres skoletid til at nedsætte CO2-udledningen.

På Campus Vejle sætter HHX-eleverne fokus på bæredygtighed. Tirsdag er det tøj, der bliver set nærmere på. Foto: Sidsel Waagø Holleufer, TV SYD

Som HHX-elev kan man ikke vende hele verdens klimaproblematik på en enkelt dag, men man kan gøre mange små ting i sin hverdag for at nedsætte CO2-udslippet. Hvad man præcis kan gøre, vil HHX-elever fra Campus Vejle sætte fokus på i denne uge.

Læs også Vi vil have bæredygtige varer

Tirsdag står der tøj på skoleskemaet. Tøj er nemlig en af de store C02-syndere. 

-Det kræver 50 kg CO2 for hvert tøj, der produceres, og derfor er det bedre at genbruge tøj frem for at købe nyt, siger André Tryk-Gregersen, der er elev på Campus Vejle, til TV SYD.

For at udbrede budskabet har eleverne derfor opfordret folk i Vejle og omegn til at stikke hovedet forbi Campus Vejle med overflødigt tøj fra garderoben. Til gengæld kan de så få et nyt stykke genbrugstøj. 

Læs også Store-tøj-bytte-dag på Brandbjerg Højskole

Det er ikke bare tøj, der er i fokus. Mandag undersøgte eleverne hvilke konsekvenser fødevareproduktion har for miljøet. Og resten af ugen bliver der set nærmere på strømforbrug og transport.

For HHX-eleven Frida Kristoffersen har mandag og tirsdagens CO2-fokus allerede givet stof til eftertanke.

- Det er faktisk meget nemt at støtte bærdygtigheden i hverdagen. Så jeg tror helt sikkert, jeg vil tænke over at slukke lyset og hvad jeg køber i kantinen, siger hun til TV SYD.