Elever vil nedsætte CO2-udslippet

Mad-mandag, tøj-tirsdag og transport-torsdag. Hele denne uge har HHX-elever på Campus Vejle dedikeret deres skoletid til at nedsætte CO2-udledningen.

Som HHX-elev kan man ikke vende hele verdens klimaproblematik på en enkelt dag, men man kan gøre mange små ting i sin hverdag for at nedsætte CO2-udslippet. Hvad man præcis kan gøre, vil HHX-elever fra Campus Vejle sætte fokus på i denne uge.

Tirsdag står der tøj på skoleskemaet. Tøj er nemlig en af de store C02-syndere. 

-Det kræver 50 kg CO2 for hvert tøj, der produceres, og derfor er det bedre at genbruge tøj frem for at købe nyt, siger André Tryk-Gregersen, der er elev på Campus Vejle, til TV SYD.

For at udbrede budskabet har eleverne derfor opfordret folk i Vejle og omegn til at stikke hovedet forbi Campus Vejle med overflødigt tøj fra garderoben. Til gengæld kan de så få et nyt stykke genbrugstøj. 

Det er ikke bare tøj, der er i fokus. Mandag undersøgte eleverne hvilke konsekvenser fødevareproduktion har for miljøet. Og resten af ugen bliver der set nærmere på strømforbrug og transport.

For HHX-eleven Frida Kristoffersen har mandag og tirsdagens CO2-fokus allerede givet stof til eftertanke.

- Det er faktisk meget nemt at støtte bærdygtigheden i hverdagen. Så jeg tror helt sikkert, jeg vil tænke over at slukke lyset og hvad jeg køber i kantinen, siger hun til TV SYD.