EM-triumfen i Vejle

De af os, der er gamle nok, husker tydeligt EM triumfen i 92. Vi ved, hvor vi var den dag, og hvad vi lavede. Nu er den mindeværdige fodboldtriumf foreviget i en spillefilm, der har forpremiere i Vejle tirsdag.

Den 26. juni 1992 skete det helt utænkelige. Danmark vandt EM i fodbold med en fantastisk og uforglemmelig sejr over Tyskland.

Selv de, der ikke almindeligvis ser fodbold, har på et eller andet tidspunkt hørt kommentator Flemming Tofts legendariske HUTTELIHUT glædesudbrud, da Kim Vilfort bringer Danmark foran 2-0.

Det var slet ikke meningen, Danmark skulle have været med til EM i fodbold det år, men krigen i Jugoslavien betød, at landet ikke længere kunne deltage, og så var der pludselig plads til Danmark. Et hold der ikke blev tippet store chancer for at vinde.

Med på stadion den dag var filminstruktør Kasper Barfoed. Han tog tit til fodbold med sine forældre, men netop den dag var noget særligt.

- Det var overvældende og fantastisk at være der den dag, fortæller filminstruktør Kasper Barfoed til TV SYD.

- Selv hvis vi havde tabt ville det have været en fest. At vi så vandt var helt ubegribeligt, husker Kasper Barfoed.

Oplevelsen gjorde stort indtryk på Kasper Barfoed, så da den engelske producer Kris Thykier kontaktede ham, for at høre om han kunne tænke sig at instruere en film om fodboldtriumfen i 92, slog han til.

Filmen "Sommeren '92" har forpremiere i LIDO-biografen i Vejle tirsdag kl. 16.15, hvor instruktøren og nogle af filmens skuespillerne giver en introduktion før filmen.

link - Se traileren til filmen her.