TV der bevæger dig

Enlige finder sammen i Vejles byråd

Tre enlige politikere i Vejles byråd har fundet sammen i et samarbejde på tværs af deres parti- og holdningsforskelle. Det er Peter Harboe, Liberal Alliance, den konservative Dan Arnløv og Holger Gorm, der er løsgænger efter eksklusion fra dansk Folkeparti.

De tre har på et møde mandag indgået et forhandlings-teknisk samarbejde, som de kalder Borgerlig Blok.

Dansk Folkepartis decimering i Vejle byråd og en række udmeldinger efterfølgende skaber tvivl om hvor vidt der fortsat er et borgerligt flertal i Vejle byråd. Vi er bekymrede for udgiftsstigninger, skattestigninger, sociale klausuler m.m., skriver Holger Gorm i en pressemeddelelse på de tres vegne.

- Vi erkender at vi repræsentere tre vidt forskellige politiske retninger, samt at vi langtfra er enige om al ting, men vi ved, at der er behov for en fælles borgerlig blok, der kan trække Venstre i borgerlig retning.

Vi ønsker at lænke den borgerlige blok til borgmester Arne Sigtenbjerggaards højre ben og holde ham fast på, at Vejle kommune også i fremtiden har borgerligt styre, siger Holger Gorm.

Holger Gorm Pedersen, der er 2. viceborgmester i Vejle, blev fredag den 5. september ekskluderet af Dansk Folkeparti, som han selv havde været med til at stifte.