Erhvervsleder: Virksomheder skal tage mere ansvar for unge

Mange virksomheder løber fra deres uddannelsesansvar, mener de hos Give Stålspær. Det taler de mandag med forskningsminister Esben Lunde Larsen om.

Mandag formiddag besøgte uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) virksomheden Give Stålspær, for at tale om, hvordan virksomhederne kan vise et socialt ansvar ved at hjælpe unge i gang med en uddannelse.

Torben Larsen, der er partner og produktionschef hos Give Stålspær, mener, virksomheder bør tage et større ansvar for at uddanne unge og give dem praktikpladser. Og alle unge skal have en chance mener han.

- Vi ville gerne have, at der var flere af vores kollegaer, der tog et ansvar, og specielt interesserede sig for den svageste del. Det er så let, for en virksomhed at sige, det gider vi ikke, vi har en travl hverdag, og vi behøver ikke bruge energi på det her. Men jeg vil sige, at for relativt få midler kan man holde de her knægte i gang, siger Torben Larsen til TV SYD.

 

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen synes, det er en god idé at virksomheder viser et socialt ansvar på den måde, som Give Stålspær gør, men der er ikke noget, der tyder på, at virksomhederne fremover kan hente særlig støtte til at give svagere unge en praktikplads. 

- Vi kan hjælpe med at skabe nogle rammer, der giver vækst og flere arbejdspladser, og så kan vi opfordre til at tage debatten om socialt ansvar, siger Esben Lunde Larsen mandag til TV SYD.

Torben Larsen mener det er både tiden og pengene værd at ansætte unge i praktik, som måske ellers ville have svært ved at få en praktikplads.

- Bare det at se dem ændre sig og få mere selvtillid, når de finder ud af, at det her kan de godt, det er det hele værd, siger Torben Larsen til TV SYD.