Et dusin indsigelser mod politiskolen

Da fristen udløb kl. 15 var der kommer et dusin indsigelser mod en kommende politiskole i Vejle. De skal nu behandles, før politikerne kan vedtage lokalplanen.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) siger til TV SYD, at lokalplanen måske kan være på plads inden sommerferien. Derefter afventer kommunen, at der kommer flere konkrete ønsker fra Bygningsstyrelsen til om- og tilbygninger til den tidligere sparekasse-bygning og sygeplejeskole.

Blandt indsigelserne er også en fra naboerne til den kommende politiskole.

- Det fortalte de allerede på mødet fredag, fortæller borgmesteren til TV SYD.

Han opfatter mødet som positivt.

- Det eneste, der kan ærgre mig, er, at vi ikke holdt mødet et par uger tidligere.

Bygningsstyrelsen vil om kort tid begyndte at sætte konkrete streger på et kort. De har endnu ikke meldt ud, hvilke planer der er for området. Men når de konkrete planer når til kommunen, kan der  gives byggetilladelse lige efter sommerferien.

- Måske – og det ved jeg ikke præcist – kan der blive tale om en ekstra høringsrunde, som tager højde for de konkrete ønsker til politiskolen, siger Jens Ejner Christensen til TV SYD.

Det ventes at tage 37 måneder, inden politiskolen kan stå klar. Bl.a. skal der bygges en fem-etagers hotellignende  bygning. Den skal rumme værelser til ca. 150 uddannede politifolk, som er på efteruddannelse i Vejle. Den uddannelse foregår allerede i dag i Vejle, hvor betjentene er indlogeret på Vejle Center Hotel.