TV der bevæger dig

Et særligt plejehjem fejrer 10 års fødselsdag

Ingen dagcenter, peddigrør eller traditionelle terapitilbud - Men masser af aktiviteter på beboernes præmisser. Et anderledes plejetilbud fejrer fødselsdag.

Leder af Betty Sørensen Parken, Inger Marie Eriksen og beboer gennem alle 10 år, Bent Robert Jørgensen kan begge fejre 10 års jubilæum på centeret. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Betty Sørensen Parken fejrer 10 års fødselsdag med reception. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Betty Sørensen Parken fejrer 10 års fødselsdag. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Betty Sørensen Parken fejrer 10 års fødselsdag. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Betty Sørensen Parken fejrer 10 års fødselsdag. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

1 af 5

Det private plejecenter Betty Sørensen Parken i Vejle er mere end blot et plejecenter. Her kan de 36 beboere leve næsten det liv, som de levede før de fik brug for pleje.

Her er der flere frie valg i forhold til mange andre plejecentre. For eksempel bestemmer beboerne selv, hvornår de vil bade og spise, eller deltage i husets aktiviteter, som også planlægges efter beboerønsker og ikke, hvad plejepersonalet lige synes.

Generelt ses beboerne på Betty Sørensen Parken mere som kunder frem for plejekrævende patienter.

-75-årige Bent Robert Jørgensen har boet på centeret i alle 10 år, da han er lammet i venstre side efter en blodprop. Han bekræfter at beboerne altid bliver inddraget, når skal planlægges aktiviteter:

- Jeg elsker udflugterne med de "andre drenge" her på centret. Det er super hyggeligt.

 

Jeg elsker udflugterne med de "andre drenge" her på centret. Det er super hyggeligt.

Bent Robert Jørgensen, beboer Betty Sørensen Parken

Og det med inddragelse af beboerne og opfylde deres ønsker, arbejder de hele tiden med på centeret. Centerleder, Inger Marie Eriksen fortæller, at at de nu indfører tilbud om varm aftensmad efter beboerne har ønsket det:

-Ud over vi gerne vil imødekomme ønsket om mulighed for vam mad om aftenen frem for til middag, så er det også rigtig godt for vores småt spisende beboere, siger Inger Marie Eriksen.

Særligt for plejecenteret er den unikke placeing med udsigt til Vejle fjord, og lækker arkitektur og bedre kvalitet i møbler. Årsagen er at grunden blev skænket af Dandy-familien, Bagger Sørensen.

Mest sete på tvsyd.dk