Europark angriber forbrugerombudsmanden

Parkeringsselskabet Europark anklager forbrugerombudsmanden for at være for hurtigt ude med en stævning i en sag om gebyrer. Branchen ser dog frem til sagen.

Skal ulovligt parkerende bilister betale et rykkergebyr på 100 kroner, når de får bøden tilsendt med posten?

Det strides forbrugerombudsmanden og de private parkeringsselskaber fortsat om, selvom spørgsmålet har været behandlet af Højesteret.

Forbrugerombudsmanden stævner nu parkeringsselskabet EuroPark A/S, fordi selskabet nægter at fjerne gebyret, selvom højesteretsdommen fastslår, at gebyret er ulovligt.

Og stævningen bliver mødt med ærgrelse hos Europark, fordi der ifølge selskabet er en rapport på vej i år, der skal klarlægge reglerne på området.

- Europark A/S skal dybt beklage, at forbrugerombudsmanden, ved sin stævning, ikke afventer den rapport, siger direktør Per Moesgård fra Europark i en pressemeddelelse, og erklærer sig samtidig uenig med forbrugerombudsmandens tolkning af dommen.

Overholder næsten reglerne

Europarks brancheorganisation, som tæller i alt tre private parkeringsfirmaer, betegner dommen fra Højesteret som uklar, og ser derfor frem til den nye sag, som kan klarlægge reglerne en gang for alle.

- Dommen kan man læse, som man vil i forhold til det her spørgsmål, fordi der er nogle specielle præmisser, som man ikke kan kopiere og sige, at det gælder generelt, siger Jørgen Pedersen, som sidder i sekretariatet for Danske Private Parkeringsselskabers Brancheforening.

Jørgen Pedersen er selv advokat og direktør for Parkeringsgruppen ApS, og i modsætning til Europark stoppede hans firma for to-tre år siden med at lægge rykkergebyret på.

- Vi stoppede det, da denne her usikkerhed dukkede op netop for ikke at stå i den situation, som Europark nu står i, siger han.

EuroPark har siden dommen fra Højesteret i marts fortsat med at lægge rykkergebyr på tilsendte parkeringsbøder, men siger, at firmaet frafalder gebyret, hvis bilisten gør indsigelse om, at han eller hun aldrig har modtaget girokortet.