TV der bevæger dig

For få unge syddanske mænd læser videre

Hver fjerde mandlige student i Region Syddanmark er ikke kommet i gang med en videregående uddannelse to år efter gymnasiet. Efter fem år er 16 procent fortsat ikke kommet i gang med at videreuddanne sig.

Hver fjerde mandlige student i Region Syddanmark er ikke kommet i gang med en videregående uddannelse to år efter gymnasiet. Arkivfoto.

Det viser tallene bag Region Syddanmarks Uddannelsesbarometer 2014.

For 10 år siden var næsten 40 procent af de mandlige studenter to år efter studentereksamen ikke påbegyndt en videregående uddannelse, så det går den rigtige vej. Dog er den store andel af mandlige studenter, der ikke tager en videregående uddannelse, fortsat en udfordring.

Region Syddanmark har længe haft fokus på at få de unge mænd med på uddannelsesvognen. Så sent som i 2013 besluttede regionsrådet at yde støtte til ?Drengeprojekt Syddanmark?, hvor erhvervsskoler, erhvervsgymnasier og Studievalg samarbejder om at spotte de drenge, der er i fare for ikke at komme videre i uddannelsessystemet efter gennemført ungdomsuddannelse.

Formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V) er dog enig i, at der fortsat er behov for at få flere syddanske drenge til at videreuddanne sig:

- I Region Syddanmark har vi et uddannelsesmæssigt efterslæb, når det gælder andelen af borgere med en videregående uddannelse. Efterslæbet er klart størst blandt mændene, der både sakker bagud i forhold til regionens kvinder og i forhold til den gennemsnitlige andel blandt mænd på landsplan. Samtidig har vi mange virksomheder, der nærmest skriger på kvalificeret arbejdskraft, og især ingeniører er i høj kurs. Derfor er vi nødt til at lykkes med at få vores unge mænd til at tage en videregående uddannelse, siger hun.

- Se mere om Uddannelsesbarometer 2014 her